Maratonpodden

På väg till jobbet imorse lyssnade jag för första gången på Maratonpodden. Det är en podcast om uthållighetsidrott med journalisten och bloggaren Petra Månström, som också driver Maratonbloggen hos Svenska Dagbladet. Det var ett riktigt trevligt format, där Månström samtalar om träning med en profil inom uthållighetssport.

 

Jag började med den svenske ultralöpningsstjärnan Jonas Buud. Han har bland annat vunnit Swissalpine Marathon (78 kilometers ultralopp som går runt Davos i Schweiz, jag var själv där och sprang halvmarathondistansen förra sommaren – rekommenderas!) åtta gånger och UltraVasan den senaste två åren. Då Vasaloppets ultravariant gick av stapeln i lördags sprang Buud de 90 kuperade kilometerna med en genomsnittlig kilometerhastighet på 3.50. Helt otroligt!

 

Det man slås av när man lyssnar på podden med honom är hans ödmjukhet och prestigelöshet, men också hur avslappnat han verkar se på träningen. Verkligen ett inspirerande program.

 

//Aron

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply