Racestory DKM+ 2015

Idag var då dagen då jag skulle köra DKM+ 55km i min racinglåda. Frågetecknena gällande racet var inte så många då jag hAde frågat massa lirare med koll, Steffen från Tyskland, Christian Dietz från Tyskland men typ svensk och Danny Hallmén-kajakkoachen ni vet.

Största frågan var väl om Kroppen skulle palla att sitta svinlänge i racern, vilket jag ej gjort sen Norrviken runt då den har varit i Stockholm och jag på Gotland.

Somnade hyggligt igår, sov asbra i bilen till klockan ringde cirka 05:17. Käkade frulle, yoghurt och några bananer och en enervit gelé den med kolhydrater i. Tog bilen till bussen som skulle ta oss alla till starten, satt där med jonny och Jens Torstensson samt Emil Svenssons pappa (namn?) och peppade.

   
    
 
Tjeckerna och deras grejer. Att säga de har puts på grejerna är att ta i. Gamla prylar, förmodligen löjligt utprovade.

   
 
Steffens kanot. Sådär gör alla. Jag hade 12 gels ditklistrade.

Starten skulle gå 08, jag hoppa i halv, värmde upp och la mig i position med elitgänget. Speakern sa 2 min, 1 min och då börja alla röra sig för att snart elda på. När vi bränt 100 meter gick starten. Organiserad/kollektiv tjuvstart. Underbart.

Var långsamt efter redan efter några minuter, hamnade bakom stora klungor och det var ett jäkla liv i vattnet- hela havet stormar typ. Tryckte på, hamnade direkt i ingenmansland vilket inte är bra då jag vet att det är ett långt race och man måste vara förbannat taktisk för att inte köra slut sig de första milen.

Vid första lyftet var jag långt bak, kanske tjugo/tretti? Har inte kollat än. Det gick asbra, fick en ny vätskepåse av Danny och några peppande ord. Hoppade i tillsammans med en k2a som jag låg med några km men paddlade långsamt ifrån den och sen var det ett evigt solorace där nya zeeländarn Sam Clark var den som låg längst på min våg, kanske en timme? Han släppte sen också. Paddlade om väldigt många i den hårda vinden och i mål kom Jag 9a i herrar elit, också 9e kanotist i mål. Hur nöjd som helst!!!!! Runt 600 startande totalt sa de det var.

Mitt upplägg hela sommaren när jag varit på Gotland är att träna jäkligt hårt vilket jag nu fick belöning för. Behöver bli snabbare så jag hänger med de viktiga första kilometrarna i början tills tempot går ner igen-som det gör- men då är det försent till nån placering. Riktigt kul race detta, kan vara mitt favoritrace. Det innehåller så mycket och det växlar så mycket under de här timmarna. Känslor och styrkan kommer och går.

Fick en vätskepåse av Danny vid varje lyft, stort jäkla tack. Jag är skyldig dig en stor tjänst! Hade 12 powerbar gels öppnAde och tejpade på fördäck, 8 drog jag i mig, 4 försvann sista 20 km i den höga sjön.

  
Raggarträff

  
Fotad minuter efter målgång. Tärd.

   
    
    
 
Mixat från efter målgång.
Körde hem Sam Clark till Flinta i Mölndal.

 
Där coola Eva var med Simon  
 
Sam. 2a på coast to coast, toppmeriter på ironman. Stadig på maran runt 2:35. Paddlar snabbt. 

   
Flintas garage. Spöar de flesta garage?! Oändligt med cyklar, prylar i mängder.

Svinbra kåk vid rådasjön i Mölndal.

   

  

 Är i Tylösand nu och minglar lite med S och annat skönt folk.
Marre 

1 Comment

  • Svara februari 5, 2016

    luděk šamšula

    hi, I’m the Czech in a brown blouse when you photographed us to DKM, I looked at the net and I laughed :-))), if you have some others photos, pleace send them…Luděk Šamšula ludsam@seznam.cz

Leave a Reply