Triathlon i Stockholm

I helgen gick Vattenfall ITU World Triathlon av stapeln i Stockholm, med både proffs och glada amatörer bland de 4 000 (!) deltagarna. Jag och Sara gav oss ut för att titta lite på spektaklet igår. Nog var det lite rörigt för den oinsatte, när flera olika distanser och klasser pågick samtidigt. Stora delar av staden var avspärrade för att göra plats för hjältarna.

 

Vi höll till runt stadshuset och kollade dels in simningen, men framför allt växlingarna mellan simningen och löpningen och mellan löpningen och cyklingen. Det var första gången vi kollade in triathlon live och vi blev riktigt taggade för att prova på själva. Det var många fler amatörer än väntat – i alla åldrar – som typ cyklade med sina “city bikes” med tillhörande cykelkorgar. Väldigt roligt att se!

 

Sedan fick vi också se Emma Igelström, som deltog (och kom tvåa) i supersprint, alltså 400 m simning, 10 km cykling och 2,5 km löpning. En kort distans för henne förstås, men då ska man komma ihåg att hon körde Ironman i Kalmar så sent som för en vecka sedan. Helt okej återhämtning där, får man säga!

 

Det är helt klart ett tips att gå ut och kolla nästa gång det kommer en triathlontävling till din stad. Mycket mer “publikfriande” än man tror för att vara en konditionsidrott!

 

//Aron

Så här såg det ut där simmarna startade i Riddarfjärden.

Så här såg det ut där simmarna startade i Riddarfjärden.

Många cyklar var det i växlingszonen.

Många cyklar var det i växlingszonen.

Vi fick ett leende tillbaka från Emma Igelström då vi hejjade på henne vid växlingen från cykel till löpning.

Vi fick ett leende tillbaka från Emma Igelström då vi hejjade på henne vid växlingen från cykel till löpning.

Be first to comment