24H Meals Adventure Team – och Hello Africa!

Vi startade Everest Adventure Team i syfte att genomföra Expedition Alaska. Varken mer eller mindre. Då vi var newbies blev det ett äventyr att minnas för livet (finns beskrivet i en lååång race report för den nyfikna). Även om mersmaken kanske inte mötte oss på mållinjen efter sju dygns tävlande dröjde det inte länge innan vi kände sug efter mer. Så vi kör en säsong till helt enkelt! Vi måste ju få valuta för alla nybörjarmisstag vi gjorde i Alaska.

Vi är därför förjäkla stolta över att att vår redan sjukt peppade energipartner 24 Hour Meals går in som huvudsponsor för säsongen 2016, och möjliggör att vi kan köra mer spännande Adventure Racing – både i och utanför Sverige. Dessutom tänker Swix och Ulvang klä upp oss under resans gång, vilket är RIKTIGT kul. Våra grymma sponsorer från 2015, Klingheim, Gococo, Feelalive och Kajaksidan.se, följer med oss på fortsatta äventyr. Mer om våra hjältar nedan.

Ser ut som att man kan överleva utsikten på Garden Route!

Ser ut som att man kan överleva utsikten på Garden Route!

Så var går kosan 2016? Vi gillade ju skarpt att köra lååååång tävling i Adventure Racing World Series, som de stora grabbarna. För helt ärligt – i vilken annan sport kan man köra världsuptävling som icke-elit? Läge att passa på här! Därför är vi nu anmälda till Expedition Africa i maj 2016 – en 3-5 dygn lång tävling i vackra bergsmiljöer på Garden Route, längs Sydagfrikas sydkust. Mycket MTB, en hel del trekking, och en del paddling (finns det förresten hajspray?). Vi vet fler svenska lag som ska dit, så det kan ju bli hur kul som helst!

Team Peak Performance under Expedition Africa 2015

Team Peak Performance under Expedition Africa 2015

Klart för säsongen är hittills;

15-21 maj                         Expedition Africa, Sydafrika (72h+, ARWS)
17-18 juni                         The Beast of Sweden, Växjö (24h+, SM i Adventure Racing)
22- 25 sept                       Norcha, Portugal (75h+, EARS)

En liten presentation av våra nya samarbetspartners – eller hjältar som vi kallar dem:

Härdad mat för härdade personer

Härdad mat för härdade personer

24H Meals är hovleverantör till Försvarsmakten, och gör schveinigt bra turmat framtagen med försvarets krav på näringsvärden och hållbarhet. Deras populära mjukkonserver har visat sig optimala för Adventure Racing då de ger färdiglagad mat i en slitstark påse, färdig att ätas som den är. Tillsätter du 2 dl kallvatten i den tillhörande påsen har du med hjälp av en trollformel (läs kemisk pryl i påsen) varm mat på tio minuter. Magiskt god sådan dessutom!

Swix är ju precis vad ni tror – världsledande på stavar och valla– men de är också mer än så. Förutom rullskidor, trekkingstavar och handskar gör de en rekorderlig satsning på kläder, och under 2016 släpps både den nya Sky-serien för damer, med ett helt nytt grepp designmässigt, och en hel kollektion med ”multisportinriktade” träningsplagg. Vi är grymt stolta över att få representera Swix i multisportvärlden under 2016! Visste ni förresten att Swix startades i Sverige en gång i ti’n?

Ull från lusekoftans hemland känns tryggt!

Ull från lusekoftans hemland känns tryggt!

Ulvang är Norges största ullvarumärke, och det säger inte lite med tanke på hur mycket ull som florerar i lusekoftans förlovade land. I Sverige har vi inte riktigt fattat storheten i Ulvang ännu, men vi förutspår att även du inom mycket kort kommer lägga dina Icebreaker-ställ åt sidan för att ansluta till sekten. Vi i laget kommer vara ambassadörer för Training-kollektionen (lätta och snygga merino-kläder med sjukligt bra passform), som blivit meget populära bland norska konditionsidrottare.

Vi vill självklart passa på att tacka de grymma hjältar som vågade stötta ett helt nystartat lag under 2015. TACK Everest, Woolpower, 24H Meals, Kajaksidan.se, Gococo, Feelalive, Delicato, Klingheim, Aktivitus och Avanza för er ovärderliga hjälp!

Det blir ett spännande 2016, men först ser vi fram emot mycket träning och motsvarande (eller lite mer) energiintag under julledigheten. GOD JUL på er!

Be first to comment