20km löpning och PB i BP

Bland det bästa jag vet är när jag bestämmer mig för att träna det som jag är sugen på just för stunden. När man ständigt följer ett träningsprogram så är det inte alltid man är som mest motiverad för den träning som står planerad. Då är det ibland väldigt skönt att bara känna efter och fundera på vilken träning man är sugen på att utföra just där och då. När jag vaknade upp förra fredagen så var det blå himmel, snö på marken och solen sken på isen utanför mitt sovrumsfönster. Skräll eller inte men jag blev inte speciellt sugen på att sätta mig inne på maskinen så jag bestämde mig för att gå ut och springa en liten runda. En liten runda slutade med 2h och 20km längst med vattnet ute på Bogesundslandet vilket är mitt absoluta favoritställe att springa på. Det blev ett superbra pass och jag var pigg och glad efteråt. Trots att jag ibland får lite ångest när jag känner för att ändra i programmet så tror jag att det är väldigt viktigt att man vågar göra det för att få de där riktigt fina träningspassen.

I måndags gjorde jag också personligt rekord i Bänkpress där jag tog 85kg och fick bevis på att de senaste 6 veckorna med tung styrketräning gett resultat. Alltid skönt att veta att delar av sin träning går i rätt riktning. Styrkan är något som jag har valt att fokusera på. Jag ligger lite efter i styrka om man jämför med vissa av mina konkurrenter och som 200m kanotist är det viktigt med power i musklerna. Planerade även in gymmet för de kommande 10 veckorna i Florida och är supermotiverad till att sätta planerna i verk.

Den här veckan ska jag vara i Stockholm på Kick-off med de nya som är med i SOK´s Topp och Talangprogram. Jag kom med i det programmet för ett år sedan men har inte kunnat vara med på den här Kick-offen tidigare så det ska bli kul att äntligen få vara med. Sen drar jag även till Florida på Torsdag tillsammans med min Partner in Crime Moa Wikberg. Vi skriver listor och planerar för att göra allt så bra som möjligt den här våren. Det som står näst på tur är inköp av svenskt kaffe, Kaviar, Örtsalt och YUP som vi brukar ta med oss till Florida. Ser fram emot våra rutiner och tuff och bra träning där borta!

Här är jag och Klara Andersson som jag kommer att få äran att hänga med där borta. Hon vet hur man tar livet och känslor med Ro och ger aldrig upp på ett träningspass. Bilden under är från min fina löptur ute på Bogesund.

2015-04-11 18.47.42
IMG_4578

Be first to comment