Vinterträning i sin finaste form 

Vintern, träningen och studierna rullar på i lagom takt här i Umeå. Just denna vecka verkar dessutom starta riktigt bra eftersom att jag satte ett PB i marklyften i måndags och matchade ett gammalt rekord i chinsen(som jag inte lyckats uppnå på flera år) igår. Givetvis var det ingen där och filmade och som någon sa “då räknas det inte”. Det är helt enkelt bara att göra om det och tills dess får jag anses vara en vardaglig lögnare. 

  
Jag åker rätt mycket skidor, oftast på Nydala konstsnöspår, bästa tiden är ca 6:30 på vardagar och 8 på helger. Det är nästan inga människor och jag kan njuta av dagsljuset som börjar göra sig påmint. Det var nämligen länge sen vi hängde nu, jag och dagsljuset. Passen i mörker överskrider utan tvekan de i ljuset. Å andra sidan, vad gör det? Man känner sig ändå snabbare i mörker.

  
I skolan har jag lärt mig allt om ryggar och nackar och hur dessa ska undersökas, behandlas och rehabiliteras. Sjukt spännande! Mindre spännande är att jag inte kan behandla mig själv. Drömmen vore ju att kunna ge sig själv lite massage och ledstretch på daglig basis. Allt för att optimera och hjälpa återhämtningen!

 

Det här är en mycket bra rörlighetsövning för att öka rörligheten i leden vid squats. Rotera in foten och flektera sedan i höften ca 2min.

 

Handståendet är under arbete och målet är helt stilla väääääldigt länge.

  
Imorgon blir det 06:15 gym, jag längtar! Godnatt!

Michaela 

Be first to comment