1 månad kvar till tävlingspremiär

Nu är det en månad kvar till Tough Viking i Göteborg.  Det är en tävling som passar mig sjukt dåligt, den är bara 8 km och som alla multisport are och ultra löpare är jag uthållig men inte så snabb. Tex har jag bättre km tider dom senaste åren på Lidingö ultra än vanliga Lidingö loppet. Och då har ultra aborrebacken 2 ggr. Men som ni läste så har jag försökt bli snabbare och det gick skitbra fram till min förkylning. Så nästan 3 veckor med bara 3 typ lätta pass i veckan.

Jag har fortfarande hosta och sjukt täppt i näsan men bestämde att nu får det vara nog. Så körde igång i måndags. Och börja med cykel intervaller har bestämt att köra riktigt tungt ramlat som styrketräning mina cykelbanor är nog bland dom klenare i multisport Sverige. Så det ska jag ändra på. Så jag körde 30-45 sek där jag knappt får runt trapporna och körde typ 15 såna. Efter det körde jag tunga ben och rygg och triceps.  På kvällen ville jag prova mitt nya favorit pass som är en timma i typ halv mara fart. Jag orkade 30 min va helt energilös. Kanske inte så konstigt eftersom jag bara hade ätit några äpplen på hela dagen.

Så igår.

Samma upplägg. Trampa tungt på cykel. Styrka sen löp.

Cykel gick bättre. Kunde öka motståndet lite. Sen styrkan ska ju bara göras , sen på kvällen dax för löpning igen. Sega ben som fan. Värmde upp 2 km sen upp i 3.53 fart kändes ok men väntade bara att på att dö. Hade dragit i mig 2 korv med bröd innan. Det va det enda jag hade ätit på hela dagen. Så jag tänkte kan väl lika bra dö med lite mer fart och öka till 3.50. Lunka på där och hade så tråkigt! Detta är en fart som är för jobbig för att bara kunna njuta men för långsam för att tagga till och bara ösa. Så efter 40 min gick jag ner till 3.48 och med 10 min kvar ner till 3.45 och sista 5 min 3.40 så summa kardemumma så gick det bra ?

Formen är som den va innan sjukdommen och idag sitter jag på cykeln igen och ska börja köra tungt. En halv morot va frukosten och huvudet och benen är galet tunga.

Så Kör hårt nu så blir tävlingarna roliga och belöning i sommar.

 

Be first to comment