Boys har flytt lägenheten och landet 

Imorse så flyttade mina två lägenhetskompisar Honk och Marre ut, de ska hem till Sverige i två veckor innan de åker vidare till Portugal. De har valt att ha två kortare läger med lite tid hemma emellan istället för att vara här i Florida hela tiden. Det är svårt att veta vilket som fungerar bäst, men jag är nöjd med mitt beslut om att ha ett långt läger. Träningen rullar på fint, jag har fått några väldigt bra pass på vattnet och börjar bli sugen på att tävla. 

Förra tisdagen fyllde jag år och det firade jag med att köra ett 200m race med fokus att det skulle kännas som en riktig tävling. Det innebär att jag började med att köra en så kallad “wake up paddle” ungefär 60-90 minuter innan start. Jag brukar göra det på tävling för att komma igång och få lite känsla i kanoten. Sedan körde jag ett lopp över 200m, planen var att jag skulle köra själv direkt efter ett stort gäng med K2 killar kört sitt race. Men det slutade med att jag fick sällskap från Orion Pilo ifrån Danmark. Han är en superduktig kanotist från Danmark som också satsar 200m just nu. Han körde inte själv sitt Max utan försökte köra i mitt tempo för att jag skulle pusha det sista och det var till stor hjälp! Jag tänkte försöka få till något lopp varje vecka, jag tror att det är viktigt att lära sig distansen och se till så att jag är 100% säker på min lopp-plan. 

Imorgon går vi in i vår första vecka av två hårda veckor, det kommer att bli tufft men jag är spänd på att se hur kroppen ska svara. Jag ska se till att äta och vila ordentligt för att orka. Det blir även viktigt att hålla nere farten på de lugnare passen och fokusera på vad det är jag vill ha ut av träningen. 

I övrigt så händer det inte så mycket här borta, idag har jag mest tagit det lugnt, badat i havet och börjat läsa en ny bok. 

  
Här kör jag i min nya Cinco kanot som jag fått hit. Den går riktigt bra i vattnet och jag är verkligen nöjd med färgen! 

Be first to comment