En vecka efter Vasan

Nu har det gått en vecka sedan Vasaloppet. Det finns fortfarande fina skidspår i Bålsta men jag har bestämt att det är färdigåkt för den här säsongen. Nu blir det lite lugnare i några veckor. Vi ska fixa en del hemma. Men jag kommer ändå att hålla igång. Härom dagen försökte jag summera förra längdsäsongens träning. Om man räknar med att säsongen går från Vasaloppet-Vasaloppet blev det blygsamma 126 timmar totalt. Jag har tyvärr dålig koll på hur träningen fördelat sig på olika grenar och intensitet. Så det är svårt att göra någon utvärdering. Men över ett år rör det sig om 2,5 timmar i veckan. Spontant känns det som om det under gör många veckor inte varit någon träning alls för att andra veckor vara mer.

Nu tänker jag få bättre koll och också betydligt fler timmar det här träningsspåret. Jag siktar på att komma över 300 timmar, men då kommer jag även att räkna in all jobbcykel-pendling som ibland kommer att vara väldigt lugn de gånger jag inte tänker duscha på jobbet. För att ha bra koll på allt sks jag testa en träningsdagbok. Jag hittade en på nätet som jag tror på. Den är inte online utan ett hederligt excel-ark som kommer från orienteringen och ser ut som på den gamla goda tiden när funktion var viktigare än utseende. Det går säkert att hitta enklare/bättre alternativ men efter att jag gjort lite modifiering så tänker ändå testa denna.
  
Excel-filen har flera bra kolumner som gör att jag lätt kan hålla koll på vad jag gjort.

Be first to comment