Sprint träning med THMG

Förra säsongen så satsade jag främst mot k4 500m tillsammans med mina 3 landslagskompisar Karin Johansson, Klara Andersson och Moa Wikberg. Men jag fick även chansen att köra k1 200m på samtliga internationella tävlingar. Det gick bra och även fast jag inte hade fokus på 200m så lyckades jag få några riktigt bra lopp och resultat under säsongen. I och med att vi inte kvalade till OS i k4 så hade jag inför 2016 möjlighet att antingen satsa mot K2 500m eller k1 200m. Jag tycker om båda sträckorna väldigt mycket men 200m är det som jag har känt att jag är starkast i de senaste åren och efter lite diskussioner med min förbundskapten så ville han att jag skulle försöka gå enbart mot k1 200m. 
Därför så är min träning här i Florida lite annorlunda jämfört med vad jag brukar köra och även annorlunda jämfört med hur de andra tjejerna tränar. Därför har det blivit några pass tillsammans med killarnas 200m-grupp (THMG). De är självklart mycket snabbare än mig men har låtit mig vara med på kortare sprints för att jag ska ha någon att köra med. Jag hinner inte tappa så pass mycket på 10 sekunders intervaller att jag störs av det och om det är längre sprintintervaller så har jag fått starta lite framför dem. Jag är väldigt tacksam över att få köra med dem. Även fast jag känner mig långsam och alltid hamnar bakom så är det riktigt bra sparring. Igår så hade de K2 vilket går ännu fortare men trots detta så  körde jag med dem och fick ett bra pass! 
Jag är nöjd med mitt val om att satsa mot 200 inför kvalet som går i Maj och för varje dag som går så blir jag mer och mer nervös och taggad att börja tävla. Eftersom att det är en ny situation för mig att köra mindre besättning och mer k1 så är jag spänd på att se hur jag kan utvecklas. Jag önskar dock att jag kan få till lite besättningsträning de sista veckorna, det är bra för att få upp frekvensen något och att köra i högre farter. Förhoppningsvis så kan jag köra något pass med de andra tjejerna i K2, annars funderar jag på att höra om någon utav de danska tjejerna som är här har lust att testa. 

Jag klippte ihop en liten video från några av sprintpasset med killarna, det kommer gå fort för dem i år! 

  

1 Comment

  • Svara mars 16, 2016

    Patrik Törner

    Kul läsning och riktigt spännande att se hur din säsong blir. Det sägs ju att man utvecklas av att träna med de som är bättre/snabbare. Kör järnet och lycka till!
    Med vänlig hälsning Patrik

Leave a Reply