svenska längdskidlandslaget suger.

Jag tycker dom borde sparka alla tränare i längdskidlandslaget och anställa mig och jag hade lovat det hade gått bättre!

När jag ser svenska landslaget blir jag bara matt. Dom är bara ett gäng tjockisar som inte ens tar ut sig på tävlingarna. Jag kan räkna på handen i år då svenskor har lagt sig för dom är så trötta i mål och det är då dom yngre som gjort det. Och varför daltas det med alla säg som det är ni måste gå ner i vikt och börja träna hårdare om ni ska komma med i landslaget.

Men nä det är typiskt svenskt att nä alla ska med och ha kul det är det viktigaste och nämna vikt är tabu. Kolla gunde när han kapa vikt på stavarna för att tjäna vikt. Men att dom flesta damer är sumobrottare är ok det är nog jättesmidigt och energisnålt att vara så. Kolla löpare dom är smala och har fattat att det är ett måste om man ska springa fort. Och det är ännu viktigare i skidor då det är mycket backar där onödig vikt är helt menlöst.

Sen förstår jag att det inte är super hälsosamt för kroppen. Men vill man bli bäste i världen får man ta det annars kan dom hålla sig borta från landslaget och verkligen inte gnälla att dom suger. Utan säga rakt ut att dom inte är bättre än så här för dom är för tjocka och inte är villiga att göra jobbet.

Jag har haft sjuk förkylning denna vecka med feber snorig som niagarafallen. Har ändå kört 2 kvalité pass och cyklar nu. Handlar om att visa för kroppen att det är inte den som bestämmer och att vänja sig att bara för det är jobbigt så vikar man inte ner sig. För då är det ännu lättare att vika ner sig på tävling.

Ni har mycket att lära landslaget!!! pinsamt!!!

 

4 Comments

 • Svara mars 13, 2016

  arnE

  Weng hade rätt, svenskorna hänger för mycket på McDonalds. De svenska längddamerna ser ut som barbamammor jämfört med konkurrenterna. De borde gå bra utför, men där trillar de ofta. De längdlandslag jag har sett i alperna kör med längdlaggen utför i pistade backar och de håller inte igen. Tydligen något det svenska landslaget inte tränar.
  Om svenskarna vill vara på toppen får de jämföra sig med konkurrenterna. Jämfört med finskor och norskor är flera svenskor minst 10% fetare och det märks speciellt uppför. Killarna verkar tappat motivationen. Var dock roligt att se Hellner så motiverad i Canada.

  • Svara mars 15, 2016

   Niklas Gavelfält

   Ja precis och dom måste börja se vad tex Norskorna gör som dom kan göra lika. Om dom nu vill bli bäst. Och det är just va inlägget handlar om. Alla vill inte och har inte psyket för det. Men då ska inte media och dom aktiva gå ut med som att dom borde komma högre. Men vi har blivit för bortskämda med tex gunde. Och ja jag älskar hellner och halvfarson. Han gick tom ut och sa hur mycket han hatar att träna och va sjukt nöjd att det gått så bra ändå.man måste ha lite självinsikt.

 • Svara mars 14, 2016

  Wangler

  Oavsett hur ironisk du är, och hur mycket du tycker om att provocera och skapa debatt så var väl det här ett ganska olämpligt inlägg på en blogg som jag tidigare har uppfattat som inspiration till tävlings- och träningsglädje?
  Jag tycker det är bra mycket roligare att se några glada och friska individer skymta i mitten av fältet än att inte se några vita dräkter alls, som jag tror hade blivit resultatet med dig som tränare.

  • Svara mars 15, 2016

   Niklas Gavelfält

   Ha ha ja du har rätt att bättre att ha några där än inga. Som jag skrev här nere så är vi för bortskämda med bra resultat. Och vi man bli bäst i världen så finns inte utrymme för att bara ha kul. Det är sånt vi på denna sida har lyxen med att kunna ha ☺

Leave a Reply