Fitness och basket

Varför har fitness blivit ett viktigt inslag i basket?

 

Basket kommer alltid att förbli en amerikansk sport. Men det betyder inte att den inte har vuxit i popularitet runt om i världen. Allt fler i Europa har blivit uppslukade av den spänning sporten erbjuder. För att bli en duktig basketspelare krävs hårt arbete och en riktig vinnarskalle. Riktigt spännande matcher kan avslutas i slutskedet, och en trepoängare i sista sekund kan vara det som skiljer en vinnare från en förlorare. Under de senaste åren har fitness blivit ett allt större inslag i elitens träningsrutiner, det är även något som har visat sig föra med sig positiva resultat under matcher.

 

Sportens flaggskepp NBA – National Basketball Association – har en säsong varje år. I den ligan spelar den absoluta eliten och det är här de bästa matcherna spelas. Årets slutspel närmar sig med raska steg och ibland kan det vara svårt att hålla sig uppdaterad med allt som händer. De senaste nyheterna och oddsen kan du få från Betway. Kanske har du redan satsat på ett lag? Fitness har visat sig föra med sig ett bättre spel hos de flesta utövare av basket, men det är bland eliten där matcherna ofta avgörs på marginalen som en kan se den tydligaste skillnaden mellan de som utövar fitness och de som inte gör det. Om en av alla spelare inte presterar på topp kan det dra ner resten av laget också. Till skillnad från sporter som Amerikansk Fotboll, kräver basket att alla lagmedlemmar under matchen spelar sitt absolut bästa. Det är ytterligare ett skäl till varför fitness är så viktigt. De intensiva matcherna kräver en fysisk uthållighet som enklast tränas upp med inslag av fitness i träningsrutinerna. I slutändan handlar det om att ditt lag måste ha alla möjligheter till att genomföra olika taktiker på bästa sätt.

 

 

Därför är det svårt att inte beundra giganterna inom sporten. Ta Steph Curry, hans talang går hand-i-hand med hans vilja och attityd. Till vardags spelandes som guard för the Golden State Warriors, tog han nyligen Reggie Millers rekord för att sätta trepoängare i 128 matcher i följd. Han har en riktig vinnarskalle och kan självmant avgöra matcher från början till slut. En sådan spelare kan få en tränare att bygga upp en unik strategi enbart utifrån dennes roll.

 

<> at ORACLE Arena on February 6, 2016 in Oakland, California.

<> at ORACLE Arena on February 6, 2016 in Oakland, California.

Basket är en sport som är lätt att lära sig att förstå. och då blir det mycket roligare att titta på den för underhållning. Men kom ihåg att från basket i lägre divisioner, upp till NBA, är det viktigt för spelare att börja med fitness tidigt. Det kan resultera i att vinna eller att förlora.

Be first to comment