Göta kanalloppet 2016

Idag var det första gången jag körde Göta kanalloppet som har start och mål i Vassbacken utanför Töreboda. Jag körde H22, 30 km med 6 st lyft, dvs man paddlar in till land, hoppar upp och springer med kajaken kanske 100 m där man hoppar i och paddlar vidare.
Starten var knas, startern var helt anal och dröjde på den så länge. Jag får årets sämsta start och kom bakom de flesta i mitt startfält, snacka om dålig start. Just på ett sånt här race är det extra viktigt att komma i en klunga och hänga med där så gott det bara går… Så man kan säga att efter min dåliga start så är det riktigt svårt att åstadkomma nåt då tåget redan har gått där fram, bokstavligen.
Körde som ett psyk de första kilometrerna kom ikapp en del men hamnade sen i ingenmansland där jag låg mer eller mindre hela loppet där Julia Seger låg som en igel på min våg. Hade sällskap av nån junior sista kilometrerna innan varvning där han också gick i mål. Vi i h22 dunkade 10 km till och som sig bör på en kajaktävling så är informationen längs med banan obefintlig och i en y-sväng så tog jag vänster när man skulle tagit höger.. Fick där 2 km längre enligt mackan andersson som var tävlingsledare. 

Hade absolut inget att sätta emot Emil Torstensson som vann, snyggt! En finne tvåa sen siven trea, Isak Forsberg fyra och jag femma.
Blev 32 km på 2,37 inkl 6 lyft. Nöjd med känslan i kroppen men inte med resultatet och den dåliga starten. Elis räknade ut snittfart, 12,2 inkl lyft så det var väl bra iofs.
 

Marran

Be first to comment