Kolmården Extreme och pre åre

Vart ska jag börja?!

Jag börjar med att säga att nu har jag växlat träningen inför åre  lite sent men ska gå bra. i måndags och tisdags körde jag 3 pass per dag. i onsdags 1 pass plus pre åre.

Jag va lite seg i benen men tog faktiskt i denna gång utom på downhill banan där jag volta förra gången jag kom 2a efter staffan wennerstad och för er som inte vet vem det är så höll han typ på att köra vm i AR innan jag ens visste vad multisport va. och han skulle kunna vinna åre om han får bra paddling som är hans sämsta gren. men han har familj mm så han kör inte så mycket längre. men hans tid va bara ca 1 min efter daniel hansons banrekord. så han är grym. Och han tog mig med ca 30-40 sek på utförskörningarna och slog mig totalt med 2 min ca.

På torsdagen hade jag tävling igen!!! Med ännu segare ben. men denna gång bara 5 km men riktigt kuperat. Tiden vart skapliga 17,46

Fredag vilodag och lördag dags för kolmården Extreme! så kul! ELLER!?

Jag ser startfältet Emil. John och Rickard och Christian va typ favoriter i min hjärna va målet att ta rygg på rickard.

paddlingen börjar och jag får en dålig start men tar mig upp i rygg på John och Rickard som ligger 4-5a efter Emil och någon paddel kille och Christian där emellan.

Jag visste att både paddelkillen och Christian inte skulle Ha chans på resten av sträckorna så nu va det bara att försöka hänga på Rickard och John.

Vid lyftet på paddlingen tappar jag paddeln så jag får vända och hämta så när vi la i hade dom fått 15 sek på mig och jag försökte gå ikapp far jag visste att har jag inte rygg kommer jag tappa. Sagt och gjort dom bara rinner på sista 4 km och jag tror ( i detta inlägg kommer det handla om mycket jag tror som inte stämmer) dom är ca 45 sek före och jag springer ner till växlingen. ser dom ca hundra m upp i yxbacken; (Tror igen ca 1 min före )och tänker det är nu på löpningen jag ska ta dom. börjar gå upp för backen och benen svarar inte. Benen är helt stumma efter en hård vecka. Jag intalar mig att dom kommer vakna till liv snart. börjar jaga kommer in i skogen och brant nerför jag får gå, har valt fel skor så halt och jag vågar inte stå på utför med min fot. börjar kunna springa på lite tycker jag borde höra dom snart, men det är sjuk teknisk bana och med fel skor, trasig fot och att jag suger på riktig teknisk löpning!!!! Efter ca 5 km kommer jag ikapp christian som jag trodde va ca 3 min före på paddlingen. trodde jag skulle va ikapp tidigare men blir förbannad på banan för man måste gå hela jävla tiden för den är så teknisk. så mycket branta partier nerför som fan är farliga /läskiga om man ska springa på. Jag får höra att jag är nästa 4 minuter efter dom framför som håller ihop. Dom drar ifrån som fan kommer vara minst 5 vid växlingen. Jag blir ännu mer less, jag är knappt trött för jag går ju hela jävla tiden!!!!! Funderar på att bryta vid växlingen så lunkar bara på. Men bestämmer att jag behöver cykla med som träning. kan bli kul.

Växlar och drar upp för yxbacken igen. och in i samma jävla tekniska skog och nu med mtb!! Jag är sååå dålig 3 tramptag sen 5 miljoner rötter och stenar 3 tramptag igen. Jag hatar rötter och stenar!! jag blir ännu mer less och bara väntar på att Christian ska komma. 8 km typ bara rötter sen ut lite på en grusväg i par km sen in bland rötterna igen jag är så arg! både på banan och att jag är såå dålig. Jag försöker tänka på om jag ska såga tävlingen totalt på bloggen eller såga mig totalt. Jag tänker att jag måste fixa heldämpad cykel för att den flyter bättre över alla rötter och stenar. och att det här kan inte va kul för dom som är lite nybörjare heller. Eller dom kanske bara tycker banan är lite cool.  jag sitter där och har så tråkigt och gör allt annat än att cykla. med 11 km kvar kör Christian om mig, jag skiter i vilket. är så sur. och nej va fan!!!! kan inte torska över han. försker ta rygg men han bara flyter iväg i skogen. Vad händer!!! vi kommer ut ur skogen! grusväg!!!!! jag pratar lite med han tänker att vi kan ju snacka skit och han kommer ju ändå dra ifrån när vi kommer in i skogen igen. lär ju vara om 20 m typ!

Nä jag är helt fräsch i benen tryck på lite så får vi se hur länge han orkar. 0 m orkade han jag tryckte på ca 3-4 km som gruset va och fick nog 1-2 minuter på han och då va det ju bara 6 km kvar till mål jag blir lite taggad att försöka hålla han bakom mig sista biten i skogen. vid 4 km kvar får jag höra att han framför är ca 6,45 framför va fan har någon väggat där framme. Jag har ju tappat typ 10 min på cykel. Eller kanske inte gått sååå långsamt. eller jo jag vart ju ikappkörd.

Det blir ännu mer tekniskt nu och jag ramlar några gånger och bestämmer att jag springer med cyklen istället. kollar bak hela tiden och ser ingen. Gnäller lite till en funktionär hur värdelös jag tycker banan är. och med 1500 kvar är det bara nedför. så jag hoppar på och rullar i mål sur och arg.

kom 4a och va en minut före i mål men med mycket krafter kvar.

Såååååå det va så det va i min hjärna. det visade sig att vid växlingen till löpningen va dom redan där 2 min före och efter min gå/löpning bara 2,15 före vid växling. vilket den uppgift jag fick om 4 min med 4 km kvar i skogen stämde inte! Och den uppgiften gjorde mig less. och det visade sig att jag knappt tappa på Emil heller på löpningen.

Sen att jag då bara tappa 6 min på Rickard på cyklingen kändes ok. Men lärdom och det visste jag. Jag är verkligen en humör tävlande. Får jag höra på tider tex att det går dåligt så lessnar jag. Måste lära mig kunna nöta på ändå utan att bli som ett barn och vilja strunta i det så fort det går lite dåligt.

Så i efterhand hatar jag banan. Men formen börjar likna något och bara typ en vecka kvar till race for heroes en bana som passar mig bättre. men där är det viktigt just på cykelsträckan att va i klunga och kunna hjälpas åt. kommer försöka köra lika hårt innan. alla tävlingar fram till åre är nu bara träning så resultatet kvittar.

Hörs snart igen

Hur fan ser jag ut när jag springer!

va fan

4 Comments

 • Svara maj 29, 2016

  Björn

  Ja, vilken skillnad i terräng! Jag bor i sörmland och kör ibland pass i Kolmården just för terrängens skull.
  Jag tycker bansträckningen på KEX är snäll, det fanns nog en anledning till att det var lätt att gömma sig för knektar i Kolmårdskogarna då det begav sig.
  Bansträckningen på KEX är samma nästa år och vill du ha en jämförelse så testa bansträckningen på Ultimata Kolmården. Den är också samma varje år, men där får du snabba grusvägar på slutet, men innan dess bra träning i tekniska partier.

  • Svara maj 30, 2016

   Niklas Gavelfält

   Ja jag får öva öva öva men det finns inte riktigt samma utbud av såna stigar i sthlm. =)
   Sen ska tid finnas med.

 • Svara maj 29, 2016

  Henrik Pilvinge

  Ha ha!
  Nu är jag både hemmablind och partisk så jag tycker det är bra att du sågar dig själv för banan är inget märkvärdigt!
  Cyklingen är relativt lätt sett ur ett MTB perspektiv (kolmårdsbiken som är ett långlopp går på två av de stigar som du anser är tekniskt svåra…)
  Löpningen är tuff ja! Men trail ska vara tekniskt och varierande (samma sak här: Kolmårdstrailen (som ingick i Salpmon Trail Tour 2015) nyttjar stigar som KEX.)
  Samtliga arrangemang lovordas för sin tekniska profil och att det inte är några “grusvägsrallyn” eller “friidrottsterränglopp”.

  Så med en annan inställning till loppets tekniska profil hade du kunnat leverera bättre!
  Mvh Henrik Pilvinge avdankad multisportare (med visioner på come back…) numera traillöpare och MTB-cyklist…. 😉

  • Svara maj 30, 2016

   Niklas Gavelfält

   Ha ha som jag skrev bör jag träna mer sånt för att träna på den banan hade varit grymt! både kul och lärorikt.
   Men när man tävlar och är lite trött så är vissa löppartier väldigt branta och mycket rötter och när det då är halt med är olycksrisken ganska stor. och ju långsammare man springer ju lättare blir detdärför jag tog det lugnt. men irriterande när man jagar och inte va beredd på det. och cyklingen va ju ännu värre =) men som sagt ju mer man kör sånt ju bättre blir man. Men för tekniskt kan avskräcka nybörjare som måste gå massa. och det är inte bra för sporten.

Leave a Reply