Långpass i princip menlösa.

Så vad menar jag med att långpass är menlösa. Dom kan tom förstöra din träning.

Tänk Usain Bolt ute och kör långpass på 3 timmar det skulle förstöra hans träning totalt. Och samma princip gäller alla! Du ska träna så mycket du kan i den farten (och snabbare) som du ska tävla i. Även elit marathon löpare kör sista månaderna bara i den fart dom ska tävla i annars förstör det.

Och fakta är att ju gården du träna ju bättre. Men du behöver även mängd för att bli uthållig. Nu pratar jag inte om sprinter utan som dom flesta tränar för. Typ milen och uppåt.

Och som jag nämnt förut är det löpekonomi som är stor del av träningen. Och det betyder att springa i den fart du ska tävla i. Men uppdelat. Tex ska du springa milen på 40 så är 8-10 st tusingar i 4 fart ett grymt pass och det sliter inte för mycket på kroppen. Och istället för långpass så ska du köra ca en timma i marafart och det är också grymt att vänja kroppen vid fart som du ska tävla i så mycket som möjligt men bara i olika former.

Och ska du ändå ut och ödsla tid på långpass så gör det ordentligt minst 2.5 timmar för då får du lite effekt att du vänjer kroppen att orka hålla på länge.

Men om du kollar alla elitlöpare så kör dom dom flesta pass tävlingsfart bara för att vänja kroppen.

Sen att dom tar morgon joggar mm i långsammare fart handlar mycket om att bara få igång benen igen och att bränna fett för att bli lättare och det har vi ju prata om förut ?

Imorgon nytt pre åre såå kul!! Kom alla och kör eller bara kolla och heja på.

Be first to comment