Tough Viking stadion


Nu har ju säsongen börjat och inte direkt gått som jag vill med alla skador. Och då va senaste från gropen extrem nog värst då jag vart nerdragen från en container. Så med trasig fot och rygg. Skulle jag köra Tough Viking på stadion.

Under veckan va min rygg helt trasig och jag har inte kunna ta ett löpsteg. Men på fredagen kändes den bättre. Så jag körde på morgonen 8 km tröskel paddling sen vart det ca 10 löpning på eftermiddagen och reka banan.

Det va några nya hinder som jag aldrig provat men annars en lätt bana tyvärr, jag vill gärna ha lite tuffare.

Starten gick och jag kommer iväg helt ok. Men är alltid långsam första km i alla lopp. Efter rugbyspelare så va det nästan direkt istanken som denna dag med dålig väder va extra kall. Men tog den snabbt och börja avancera.

Allt går bra fram till ca 3 km då jag börjar strula i några hinder och tappar rygg på en jag visste om som är lite bättre men jag borde kunna hänga på om jag går hårt. Jag hamnar lite i ingenmansland och tappar fart.jag ser en rygg som jag börjar jaga och vet att jag är snabbare löpare än han. Men han är bättre på hinder. Vi hoppar över eld sen ska vi ut i vattnet och simma och jag börjar frysa rejält.

Kommer ikapp han vid ett högt nät som är typ 4 m. Han gör som proffsen och slår en volt över nätet men tappar greppet och drar rakt i backen. jag stannar på toppen och frågar hur det gick. Han sa ok och drog vidare. jag tog det jävligt försiktigt ner med tanke på han och min fot. Så jag tappa kanske 10 sek på honom där och då va det bara ca 4 km kvar. Och jag börjar jaga men börjar känna mig full som typ på en Ålandsbåt, jag vet att det bara är hypotermia så bara att hålla farten och bli varm igen. Men tappar lite speed och tar inte in lika snabbt men kommer ikapp ändå och passerar. Han försöker ta min rygg men blir tvungen att släppa. Men jag vet att det är 2 nya hinder kvar plus rampen som jag misslyckas i gbg med så jag behöver 1 minut på han och det är svårt att ta på 2 km.

Jag ser att jag får en lucka som bara växer men på balanshindret tappar jag balansen och får stå still för att återfå balansen och han får nästan kontakt. Bara 1 km kvar och jag trycker på lite 4 hinder varav 2 nya. Jag slarvar lite men har ändå ca 15 sek när jag går in på stadion och går upp i rampen och där jag fastnar helt!

Repen är så hala så jag står bara där. Jag börjar försöka vira repet runt handen för att komma upp men det tar sån tid och jag ser hur han passerar mig. Jag kommer upp men då är han redan nere och jag ser att det är kört och tar det lungt över sista hindret och i mål.

Jag kom 7a och lärt mig massa och det va sjukt kul och inga nya skador!!!! Så det va en ok dag men mycket att slipa på till nästa race.

FB_IMG_1463243725080

Be first to comment