Tisdagsrace all out

Tisdagstävlingarna är igång igen och igår var det fyra varv runt Reimersholme. Fick höra av Sebbe när jag gled in mot bryggan att -Tommy är här… Tommy är här.. 

Spänningen blev med ens lite högre vilket var askul. 

Tommy är nu runt 55 och OS-medaljören som aldrig slutade träna, kallas för gudfadern internationellt och aldrig blivit slagen..


Startfältet i övrigt var bara runt tio pers, märks att sommaren är här fortfarande. 

Starten gick och förvånansvärt så gick det bra, kom iväg riktigt bra och Tommy la sig på min högervåg där han låg bra. 

Första varvet.. Han låg på vågen

Andra varvet samma sak

Tredje samma sak. 

Jag frågade flera gånger om han ville hjälpa till att dra men fick inget svar så tolkade det som nej. 

Vid fjärde varvet borta vid 5knopsskylten så var det lite stökigt och jag fick gå ner lite i fart så Tommy gick upp, jag la mig på hans våg men blev strypt när han paddlade in mellan en massa bojar. Jag tappade, kom ikapp, blev strypt igen när han smekte sin låda nära en brygga, jag fick backa och paddla runt på andra sidan, fick ytterrn i sista skarpa svängen och där körde han på en sista push inför målgång. Ha yttern där är man helt chanslös pga längre sträcka och sämre utgång ur kurvan.

Var i mål med två kanotlängder efter.
Sjukt kul race, en riktig urladdning i kroppen!

Tommy tackade mig efter för all draghjälp och sa att det hade gått snabbt, han hade inte orkat dra själv i den här farten enligt honom själv. Bad också om ursäkt för sista biten när han stängde mig men det är så man gör när det är race…

Lite bilder

Marre

Be first to comment