OCR VM kval

Länge sen jag skrev. Jag har tyvärr vart skadad då jag råka få en 150 kilos sten över mig och paja ryggen! så träningen har inte gått så bra.

Men jag hade ju ett av mina stora mål att köra nordiska mästerskapen i ocr på gärdet.

Och när förberedelserna för det inte gick som det skulle så va det ändå bara att göra det bästa av situationen. och typ 3 dagar innan start kändes ryggen ok (jag kunde då plocka upp saker från golvet) Det onda med ryggen va ju att böja den och stötar. jag hade löpt lite senaste veckorna löpningen kändes ok, men hur fan skulle alla hinder gå!!

Sagt och gjort står jag på starten. så nervös och första hindret rugbyspelar! va fan min rygg! måste gömma mig bakom folk för att slippa tacklingar. lägger mig långt bak får panik och i sista sek byter jag sida och försöker smita längs en buske. PANG så ligger jag i busken och på mig 2 andra och vi blir nerhållna några sek innan vi kommer loss. kul tappat typ 20 -30 sek men ryggen paja inte helt. skönt nu öka jag lite och börja avancera. jag va feg i hinderna för ryggens skull men allt gick ok inte snabbt men helt ok. detta va 15 km lopp och jag vet att jag är topp på längre distanser. efter typ 7 km ligger jag typ 8a och ser ett par framför mig som jag tycer jag ska springa om. jag passerar en som när jag kommer upp bredvid springer på bra, fan tänker jag är jag i så dålig form. ser 1 till ganska långt framför men nu 1 km lång löpning. jag trycker på lite och tänker att nu är jag snart ikapp men när nästa hinder kommer har jag bara tagit in några sek.

och nästa hinder är atlas stone bära tunga säckar upp på en hög bänk. jag får problen med ryggen och tappar säcken 2 gånger innan jag får upp första. sen går 2 till ok men tappa kanske 10 sek och jag såg han jag nyss paserat komma skit. tryckte på igen lite och närmar mig nu 2 st i ett långt vatten hinder går jag om båda och ser tom 2 till starx framför men under 2 km kvar.

turkiska bordet och fan min rygg!! kommer inte upp!! får ta om 3 gånger sen kommer jag upp. jag tappa 40 sek och nu 6a igen där en är strax bakom och en 35 sek framför. försöker öka lite men för kort kvar och jag kommer 6a 1,50 från 3e plats sjukt besviken men med tanke på förberedelserna och ryggen så ok. Och han jag passera där jag tyckte min löpform tydligen sög och han framför som jag inte kom ikapp som jag trodde visade sig vara bröder som gör milen på 32!!!!!! så ok löpformen sög inte helt fast jag knappt tränat.

Direkt efter åkte jag till gym och körde cykel intervaller och ben styrka som straff. sen vila i sönndags. ryggen va helt körd men benen kändes ok. körde ganska hårt mån och tis. Sen va det bara ladda om för igår en vecka efter NM va det vm kval!

 

Nu om hur det gick igår!! Katastrof mitt sämsta ocr lopp Ever!! Tougest oslo!
Så dagen innan hade jag och Magnus Swessar Hultman TACK! Rekat banan men får inte att testa hinder. Men jag bestämde mig för att inte ta fastlane det är svårare hinder men mycket snabbare om man klarar dom. 2 fast lane skulle jag köra. Ringar och spinning wheels som va sjukt enkla. Så jag sov inget på natten för jag va så nervös.
Fick veta att typ alla dom bästa va på plats och jag vet att bara på att inte ta fastlane så tappar jag typ 3 min.

Starten gick. Jag typ sist ut som alltid. Nu tog jag det extra lugnt eftersom jag va rädd för massa hinder som jag aldrig provat och tyckte jag behöver krafterna och vara rädd om ryggen.
Jag tar lite folk i första backen upp och sen några till ner. Sen dax för ett svårt hinder. Där jag tar lätta men massa krypa som straff för jag tar lätta. Jag tappar några placeringar igen. Magnus ropar att jag är 21 a
Nästa loop kör inte på så hårt men tar några igen och dax för nästa svåra hinder. Jag får krypa igen. Men kommer ut som 19. Men sen är det direkt ett svårt hinder till och jag tappar. Sen är det ganska långt utför och (massa småhinder som jag inte berättar om för dom springer man lätt bara förbi) där tar jag kanske 5 Pers. Och sen dax för nästa svåra och jag får krypa och tappar igen. Nu dax för brant backe upp där jag bara lunkar. Va fortfarande rädd för vissa hinder och ville inte riskera något. Kommer upp och helt plötsligt ser jag bara 50 m framför mig ligger alla på led plats 9- 25 och tax för mitt lätta hinder ja!! jag slipper krypa och jag kommer ta några av dom här efter hindret då jag kan trycka på..
Kommer fram till hindret. Lite kö så jag får vila några sekunder. Blir stressad och hoppar ut i första ringen. Va van!!!!! Han som är framför mig hade satt gung på den andra ringen så den perfekta pendla bort från mig när jag pendla mot den!!! jag vart hängande och nådde inte nästa ringa och som elit så får jag inte ställa mig på rampen och ta nytt fart. Så fick ta straff. Upp i backen runda vimpel och sen krypa!!!!

Vet att nu är jag körd! och dax för ett svårt hinder till där jag kommer tappa. nu äntligen bara par enkla hinder kvar, (tror jag!) får höra att jag är 20 e och jag ser några framför mig jag kan ta några placeringar till.
Jag ökar lite och tar en sen är det dax för ninja Warrior hopp där man hoppar från sida till sida jag tvekar för min rygg och tappar fart men och får hålla i min på varje och tappar helt fartfoch på sista halkar jag och får kanten i bröstet och får ont som fan.
men nu bara 2 hinder sen upp för hoppbacken i holmenkollen. jag har chansen fortfarande en fastlane som är lätt sen en med ringar som är lätt kvar. spiinning whels som är sjukt lätt får jag hjärnsläpp och tappar fart och fastnar innan sista hjulet precis som med ringarna, jag bara hänger där. jag gungar och gungar och blir tröttare och tröttare men som tur är får jag fart och når tillslut sista hjulet och klarar hindret men tappar 40 sek och chansen på vm plats denna gång. jag går upp för backen och är så besviken. 26a totalt 20 får vm plats. jag va ca 2 min från topp 10 så det är riktikt thigt!!!
Loppet sjukt kul men bara ok km för kort ändra!!!!!! kul med fastlane att man kan välja, jag behöver öva på fastlane så jag slipper tappa tid och inte få trasiga knän av allt krypa i grus och ödsla energi.
sen är tyvärr tougest den svåraste tävlingen att vm kvala i. men ska man kvala ska man göra det mot dom bästa i världen =)
1 an jonathan albon är har typ aldrig förlorat ett ocr lopp och är typ 3 i världen i skyrunning, så ja dom är sjukt vassa.
en film från dagen innan du jag fuskprova ett hinder. och ja fan va jag är stel i min lilla gubbkropp!! =)

 

Be first to comment