Summering: tävlingssäsongen 2016

Idag är det den 30 september. Jag har genomfört årets alla planerade lopp och tävlingar och det är därmed dags att summera tävlingssäsongen 2016. Sammantaget kan jag inte säga annat än att det varit ett väldigt bra år, med fem löpartävlingar och lika många triathlon. Första tävlingen den 2 april och den sista den 24 september. Här bjuder jag på min personliga “topp 7” från de senaste sex månaderna.

7. Nytt personbästa på Lidingöloppet
Gick i mål på 2:11:57. Jag är supernöjd, förstås. Men det känns ändå lite avslaget efter en så lång och tuff säsong.

6. Nytt personbästa på halvmaran
Min nionde start i Göteborgsvarvet gav ett resultat på 1:22:47.

5. Triathlonpremiär!
Det går inte att komma ifrån att säsongens stora stora grej för min del var vidareutvecklingen av löparintresset till triathlon. Premiären gick av stapeln den 6 juni under Saltsjöbaden Triathlon Sprint. Nu är jag fast. 🙂

4. Cyklingen under IRONMAN 70.3 i Jönköping
90.1 km cykling på 2:56, alltså med en genomsnittsfart på 30,7 km/h. Två månader efter att jag för första gången satt på en racer.

3. Simningen under IRONMAN Kalmar
På “bronsplatsen” måste jag lyfta fram sim-monentet under IRONMAN i Kalmar. Ett år tidigare kunde jag inte crawla. Nu simmade jag 3 860 meter i öppet vatten på 1:22, trots kylan, trängseln och nervositeten.  Jag blir fortfarande glad när jag tänker på det.

2. Nytt personbästa på milen
Precis som de senaste två åren inledde jag tävlingssäsongen i början av april med Premiärmilen på norra Djurgården. Såväl 2014 som 2015 “persade” jag här, och i år var det dags igen: jag sprang 10 km på 36:26! Det känns fortfarande lite overkligt – hur ska jag kunna slå detta?

1. IRONMAN Kalmar Finisher!
Det överlägset häftigaste jag gjort i idrottsväg och bland det coolaste jag gjort i livet overall. Inga ytterligare kommentarer, men läs gärna min Race Report från tävlingsdagen.

3_m-100733436-digital_highres-1327_067160-3313670

//Aron

1 Comment

  • Svara oktober 1, 2016

    Karl

    Har triathlon gett mersmak? Någon Ironman planerad för 2016?

Leave a Reply