Träna med klocka eller inte

Tjena,

Jag har som ni kanske vet en väldigt fin träningsklocka som är en Garmin Fenix 3 men som jag absolut inte använder mer än väldigt enstaka fall och då enbart som tidtagarur. Loggar aldrig träningspass, kollar aldrig pulszoner mm. Det där gör mig bara omotiverad och stressad. Träning ska vara kul och lättsamt, då gör man det ofta och lyckas hålla i år efter år. Så är det bara.

David Holmström har skrivit bra här om detta: 

Här på sin blogg,

Citat: Pulsklockan var inte laddad, så sprang bara på känsla. En befriande känsla. Det ska tilläggas att jag i princip alltid tränar efter känsla. Kroppen får sätta tempot. Pulszoner och km-tider är mest för bloggandets skull, om jag ska vara ärlig. Framförallt km-tider. Går man tillbaka 5-10år så var det ingen i skidvärlden som pratade hastighet eller kilometer. Man pratade timmar. GPS-klockorna har gjort en tävling av varje träningspass, för många. Jag tycker personligen man måste var större än så och förstå helhetsbilden.

Med det här vill jag säga att man måste inte ha massa digitala verktyg för att bli duktig på en sport. Kör på känsla, ha koll på tiden du tränar och lyssna på din kropp.
Godkväll

Be first to comment