Paddlingen för Musikhjälpen..

Är nu över. Körde 18 km på drygt 6 timmar dvs riktigt långsamt sedan när klockan var runt 16,30 och det var kolsvart, folk började ledsna, osäkerhet på navigering mm gjorde att vi paddlade upp vid en strand och ringde Jörgen som kom med släp och hämtade oss. Då var vi vid Ekerö sommarstad… och hade 32 km kvar. Jag uppskattar att vi hade varit framme vid stallarholmen runt 02 om vi fortsatt… hög insats om nånting går fel då. Klokt beslut av oss att göra detta val.

Is absolut överallt, paddeljackan var som pansar över kroppen. kapellet hårt som en sköld.

När det är många minusgrader i luften och man är på sjön så måste allt göras med perfektion och eftertänksamhet. Bli blöt och svettig är förödande då man inte torkar och blir kall snabbt.

uppe på land måste man snabbt få på sig varma kläder och ta av det som eventuellt är blött. en procedur som är kall men nödvändig.

enda stället där vi gick iland. Stoppet var på ca 10 min och då förbereddes käk som sedan åts i kajaken. torr mössa, nya torra strumpor och pisspaus. effektivt..

start vid klubben på förmiddan i asfin morgonsol.

ja, riktigt fint som ni ser. soooolen!

tror vi var runt 17 pers som startade…

här runt halv åtta på morgonen innan solen hade gått upp.

och min fullastade moppe. en riktig packåsna det där!


jag där till vänster i en riktig plastpråm. Vintertid är den fantastisk då det är sjukt smidigt att paddla upp med fart på stränderna för att kunna kliva upp torr. helt oöm kajak.

 

såhär glad kan man vara i tio minusgrader efter ha fått på sig varma kläder. Mina poogies stenhårda av is. Ingenting under de, otroligt vad de där värmer bra!

Marre

Be first to comment