Pressmeddelande Musikhjälpen 

P R E S S M E D D E L A N D E
Hammarö, 8 december 2016

Ro & Paddla för Musikhjälpen 2016
Tillsammans med Row around Svalbard – en expedition i klimatförändringens kölvatten – kommer ett drygt 20-tal paddlare mellan den 12-15 december att ro och paddla för att samla in pengar till Musikhjälpen​ 2016.
De startar vid Stockholms Stadshus måndagen den 12:e december klockan 09:00, ror & paddlar tills de är framme i glasburen på Stortorget i Örebro.
Deltagarna har med sig en fysisk insamlingsbössa och de uppmanar rodd- & paddelsverige till att möta upp, ro/paddla med en stund och bidra, samt att starta egna initiativ tillsammans med Ro & Paddla för Musikhjälpen.

Tillsammans med projektets partners auktioneras också följande upplevelse- och produktpaket ut till förmån för Musikhjälpen;
Expeditionshelg för två personer i polarbåten tillsammans med Sören Kjellkvist och Glenn Mattsing

Kajak från Melker Kayaks tillverkad i bambukomposit
Övernattning och middag på Utö Värdshus
Kläder i återvunnen ull från Bergans of Norway
Två klockor från Tissot, Racing Touch
Entré till Vildmarksmässan och VIP-lunch tillsammans med en av sveriges mest erfarna äventyrare
10 dygnsransoner från 24 Hour Meals
Logi och VIP-pass till Askersund Outdoor
Termosflaskor från Klean Kanteen
Presentkort från OutdoorExperten

www.roochpaddlaformusikhjalpe.se och övriga digitala kanaler kommer kontinuerligt att uppdateras med livefilmer, bilder och inlägg från resan Stockholm – Örebro.

Auktion till förmån för Musikhjälpen, detaljer
Följ med på en expeditionshelg med äventyrarna Sören Kjellkvist och Glenn Mattsing som förbereder sig på sitt livs äventyr: att ro från norska Tromsö över Norra ishavet och runt Svalbard för att med hjälp av modern teknik ge en tydligare bild av Arktis för svenska skolelever.
Under expeditionshelgen får vinnarna själva testa att ro och leva ombord en expeditionsroddbåt. Vi kommer att varva rodd med kajakpaddling för att pröva just den aktuella kajak som vinnarna får ta med sig hem. Vi startar från Stockholm och ror/paddlar till Utö värdshus där vi äter en god middag och även övernattar för att morgonen därpå ror/paddlar tillbaka till Stockholm.

Row around Svalbard – en expedition i klimatförändringens kölvatten
Isarna i Arktis smälter. En expedition som tidigare inte varit genomförbar är idag fullt möjlig. Glenn Mattsing och Sören Kjellkvist sätter fokus på klimatförändringarna genom att ro från Tromsö, över Norra ishavet och runda Svalbard via ett tidigare permanent istäckt område. De genomför den 350 mil och två månader långa expeditionen i en sju meter lång roddbåt byggd för oceaner och räknar med att färdas i snitt sju mil per dygn. De ror växelvis dygnet runt.

Gratis utbildningskoncept för svenska elever
Row around Svalbard är polarexpeditionen med syfte att visa svenska skolelever hur Arktis förändras, i både film och bild. Smältande polarisar, hotade djurarter och polarupptäckare som Andrée är några ämnen. Under expeditionen publiceras filmer och bilder i sociala medier. Avsikten är även att samla in ett underlag till en pedagogisk plattform som ska göra bilden av vad som sker här tydlig och lättillgänglig för skolelever. 
– Vi vill visa och synliggöra Arktis drastiska förändring i nutid och låta skolelever ta del av klimatförändringarnas påverkan i ett spännande koncept, säger Sören.
www.rowaroundsvalbard.se

För mer information och high-res bilder
Pelle Stafshede
0733-16 95 35
pelle@melkerkayaks.se

Bilder nedan från 2015

Be first to comment