Träningen fortsätter trots sjukstuga hemma

Egentligen skulle jag och min son Oskar åka till klövsjö idag. Oskar skulle på sitt första träningsläger med Uppsala slalomklubb men han har gått feber så vi stannar hemma. För mig hade det kunnat bli en del längd också. Men men vi får hoppas att han snart blir frisk och att vi andra klarar oss. Det är ju mentalt lite jobbigt, jag går och känner efter hela tiden och tror att jag håller på att bli sjuk. Att jag känner mig seg kan ju också bero på att jag har tränat tolv dagar i rad nu. Igår körde jag backintetvaller och idag blev det stakmaskinen i källaren. Det känns lite på gränsen i benen så det var klokt att inte kuta idag men det kändes rätt segt att dra i stakmaskinen också. Jag känner att jag måste lägga mer tid i källaren om jag ska kunna förbättra mig på Vasaloppet. Överkroppen och stakningen är min största svaghet, kul när Vasaloppet är årets viktigaste lopp och det jag tränar för. Men det positiva är ju att det finns förbättringspotential!


Sitter vid datorn och känner mig nöjd men trött. Ser i min träningsdagbok att jag måste få in mer högintensiv träning. Jag har dock haft svårt att gå upp pulsen de senaste intervallpassen. Beror nog på att jag tränat mer än jag är van vid senaste tiden och att kroppen är sliten.

Be first to comment