Nytt rekord på Ski Erg

På söndagskvällen avslutade jag en bra träningsvecka med nytt personligt rekord på 5000 meter Ski Erg!  Söndagen var lite oviss träningsmässigt. Jag hade tänkt att försöka komma ut i spåret på dagtid men damernas tour de Ski, uppsättning av hylla i hallen samt en storhandling kom i vägen. Så efter att jag lagt Sixten kändes det inte aktuellt att klä på sig och sticka ut och åka i mörkret. Så istället gick jag ner i källaren och spontandrog nytt pers på 5000 meter. Nya rekordet lyder 20:30. Och jag känner att det finns mer. Jag måste bara bli bättre på att plåga mig. Det nya rekordet är 31 sekunder bättre än det förra som jag satte någon vecka efter Vasaloppet 2016. Då var jag i bra form utifrån min kapacitet då, jag är inte i form nu.

Nya perset får sätta stopp för en bra träningsvecka där det blev 5 längdpass på totalt 6 timmar och ett Ski Erg pass på 30 minuter. 6 tim och 30 min är bra för mig!


Sixten fortsätter sin långsiktiga satsning mot Vasaloppet 2036.

Be first to comment