Okej Grotfallsrunda

Jaha, då har jag åkt säsongens första seedningslopp. Det var jobbigt med sega spår och dåligt fäste. Min vallanoja visade sig vara befogad. Jag hade lagt klister på mina skidor redan kvällen innan. Att valla på plats är inte min grej, dels för att det stressar mig och att jag blir iskall om händerna om jag måste valla ute i minusgrader. Hur som helst visade det sig att klistret frös i så det blev varken glid eller fäste. I ren desperation försökte jag täcka med burk och det blev kanske lite bättre. Det var inte så mycket att göra.

Starten gick i alla fall och det blev snabbt två spår, två-tre personer föll framför mig i första lilla utförsbacken men jag lyckades passera ute i lössnön i diket. Sedan är det bara att hålla sin plats i kön ungefär halva första varvet innan det glesar ut. Första varvet (10 km) av fyra gick snabbt och kändes helt ok. Det var flera runt mig som verkade ha haft samma vallabekymmer. Jag kollade på klockan vid varvning som visade 36 min vilket är lite för snabbt för mig i dagsläget.

På andra varvet var vi en grupp på 5 personer som höll ihop, jag låg sist i klungan. Det blir väldigt tydligt hur olika vi motionärer åker på olika delar av banan. Ute på golfbanan sög spåren ibland och då personen framför mig gick över till stakning med frånskjut släppte han kontakten med de framför. För mig kändes det lugnt och funderade på att gå om och täppa till men jag fegade och låg kvar. Sedan när vi efter ca 5 km kom till den långa stigningen upp till skidstadion började vi diagonala och då kom vi ifatt och körde förbi de tre andra.

På varv tre började folk bli trötta och farten sjönk. Jag valde ändå att inte gå upp och dra fast jag kände mig ok. 

På fjärde och sista varvet höjde jag farten och blev ensam. Åkte själv mesta delen och kom ifatt folk som tröttnat. I sista stigningen körde jag om flera som stumnat. Jag kom in på 2:43. Det känns ok med tanke på skidorna men jag måste bli bättre på att hitta rätt nivå av ansträngning. Men det är svårt att veta hur hårt jag kan ligga på utan att gå för hårt. Det känns att konditionen blivit mycket bättre men muskulärt orkar jag inte. Det måste bli bättre. Med lite tur räcker resultatet till led 5 men troligen missar jag med någon minut.

Jag träffade Bingo Rimer före starten. Han var glad och taggad. Förra året kom han sist så nu kunde det bara bli bättre, och det blev det, Bingo hade flera åkare efter sig i resultatlistan!

Utlagda skidor inför starten. Jag stressade inte med att lägga ut skidorna eftersom jag ändå inte åker tillräckligt fort för att tjäna på det. Bättre att starta lite längre bak så att man inte är i vägen för de som har lite mer bråttom.

Be first to comment