Everest Challenge i Flottsbro

Tjena Tjena,

Jag är som ni vet rätt pepp på “tjurruset-grejer” och nu ska Fredrik Sträng och hans gäng göra ett rätt ball race i Flottsbro den 11 mars som är ett jäkla måste om man gillar att komma ut och röra på sig på ett rätt så annorlunda sätt.

EVEREST CHALLENGE 2017

Everest Challenge är ett 8848m långt hinderbanelopp som efterliknar förhållandena på Mount Everest.
Loppet är lika långt som Mount Everest är högt med totalt 600 fallhöjdsmeter.
Spring genom snöstormar, simulerade glaciärsprickor och andas tunn luft som är några av utmaningarna på världens högsta berg. Mer autentiskt än så blir det inte, det är du emot berget.

 

Ord från grundaren

Grundaren till Everest Challenge, Fredrik Sträng berättar:

Hur kom idén om Everst Challenge till?
Under ett besök i en lågstadieklass räckte en flicka upp handen och frågade: hur känns det att vara på toppen av Mount Everest? Jag sa: sätt ett sugrör i munnen, en klädnypa för näsan och gå med tung ryggsäck uppför en kulle i snö så påminner det om den fysiska utmaningen. Sagt och gjort, nästa dag provade hela klassen detta och jag fick idén om att skapa en hinderbana som efterliknar förhållandena på världens högsta berg, Mount Everest.

Vad är ditt Mount Everest?
Vi har alla ett personligt Mount Everest som vi försöker att klättra. Oavsett om vi vill klättra i karriären, att genomföra ett lopp, att bekämpa en sjukdom eller att nå toppen av det högsta berget i världen så är Mount Everest den starkaste metaforen för målbild som vi har. När vi säger You Vs The Mountain så symboliserar “The Mountain” själva målet/utmaningen som du har satt upp. Att tro att du kan besegra ett berg är en enfaldig tanke. Ett fysiskt berg kan aldrig besegras, det är bergen inom oss, våra egna satta begränsningar som vi kan överkomma så att vi kan klättra berget och komma ner igen med livet i behåll.

Varför klättrar vi?
Svaret ligger någonstans mellan bergets fot och dess topp. Det är vägen som är mödan värd.
Vi klättrar för att det ger oss en chans att bättra oss, att resa oss upp och förvänta mer av oss själva.

En klättring på Mount Everest är 80 % mental kraft och 20 % fysisk kraft
Styrkan mäts inte i muskler, den mäts i den mentala styrkan att kunna hantera påfrestningar under lång tid, att hantera oförutsägbarhet och kunna anpassa dig till rådande omständigheter. En erfaren Everest-klättrare kan fatta tuffa beslut i svåra situationer och visa på stort mod utan att bli dumdristig.

Ingen utsikt är värd att dö för
En Everest-klättrare vet när han ska klättra upp eller när han ska vända om. Att ta sig upp är frivilligt, att ta sig ner är obligatoriskt. Toppen är bara halvvägs. Vem som helst kan i princip ta sig upp till toppen. Att ta sig ner utan skador, förbli vänner med sina klätterpartners samt vara hungrig för nya äventyr, det är det riktiga målet.

Ensam är inte stark. Tillsammans gör vi det möjligt att klättra Everest
Varje expeditionsdeltagare har tillräcklig självinsikt att känna till sina styrkor och svagheter. Det är vår mångfald som gör oss starka. Varje expeditionsdeltagare är stolt över sin roll på berget. Den som smälter snö för att täcka vattenbehovet vet att utan vatten så skulle deltagarna dö.

En Everest-klättrares sinne är lugnt, stilla och fokuserat
En Everest-klättrare är positiv och söker balans och harmoni. Som att ro med ryggen vänd mot målet på en spegelblank sjö fast förvissad om att varje roddtag för dig närmare ditt mål.

Meningen med livet är att inspirera och hjälpa andra
Everest-filosofin ska spridas vidare till andra så att även de kan utmana och klättra sina berg, -sitt Mount Everest.

Lycka till!

Mvh
Fredrik Sträng
Grundare för Everest Challenge

PS! Här har du en inspirationsfilm: 7 summits på 191 dagar (extern länk) DS.

Be first to comment

More Stories

Cykla i europa

På luffen i Europa- Cykeltur genom Europa

Av Björn Olin.Länkar till Fotografiska anteckningar. In English. Essingen.com  2005 cyklade jag och min polare Björn Olin genom hela Europa och ner till Spanien. Artikeln nedan är…

A secret weapon at ÅEC?

  I recently purchased a Sharp 6 multisport kayak from New Zealand  (It’s Johan Skärskog’s old boat that he imported from NZ). I bought…