Genrep inför Estland 

Nu i lördags så körde vi ett slags genrep inför Vohandu Marathon där jag, Jörgen och Wangler skulle paddla runt Nacka-landet en sträcka på drygt 39 km (som visade sig bli 43 km).

Färdkosten jag drog i mig i lördags var två st Yalla-Yalla, en gel och en liter vatten. Dvs för lite men jag visste att min kropp skulle få vila efteråt. I Estland är det dubbelt så långt sådär går det inte att slarva, rutiner måste finnas redan från start.

Min plan inför racet är att varje halvtimme dra i mig en gel och en sån där flytande smoothie som finns i affären samt ett par klunkar vatten med resorb i. Det borde hålla energinivån bra och saltbalansen i balans.

 

 

Alla inställningar skulle testas, tempo skulle kännas av mm.

Otroligt vacker sträcka där det inte var mindre än 8 lyft, dvs 8 olika vatten vi paddlade i. Bra sträcka Jörgen (som är initiativtagare till det här) “Stockholm Kajakmaraton Raw”.

Wangler körde sin Rocket från Nordic Kayaks och jag och Jörgen vår k2 från Kajaktiv/Ruahine Kayaks.

 

Många lyft blev det och det var rätt skönt för ben och rumpa.

 

Vilodag igår förutom spontana intervaller eller fartlek på förmiddan. Kroppen oförskämt pigg och idag måndag är den som en jetmotor, pigg och glad och inte ont nånstans.

 

Film från Vohandu,

 

 

/M

Be first to comment