Djurgården runt 2017

Igår lördag var det gjurgården runt i Stockholmscupen. Min hemmabana.
Jag visste att Paul skulle köra vilket ju är askul då han alltid är en snabb rackare, visste att min form är bra och att jag kan hålla hög fart under en längre tid vilket skulle krävas för att hålla ihop det. Dagen till ära körde jag min surfski som ligger ute på FKI, en think Ion. Den motsvarar ungefär en Epic V10 i fart och stabilitet, dvs en riktigt bra havs-surfski men runt djurgårn så hade det gått snabbare i min Think Uno Max i lättaste materialet.

Starten var kaotisk som vanligt men jag körde på  hårt och var snabbast till fyren som är efter ett par hundra meter med hela gänget efter mig där Paul var närmast. Jag fortsatte dunka på och göra mitt race men kollade bak ett par gånger och såg att Paul hängde med. Borta vid gröna Lund var avståndet kanske 50 meter och i början på kanalen slog jag av lite på farten för att inte knäcka mig inför en eventuell långspurt av Paul. Han kom upp och jag gled med hans våg ett tag. När vi närmade oss den sista bron körde jag på litegrann och kände att kroppen var med.. körde på lite mer och vann rätt skönt med ett par sekunder tillgodo.

Paul bjöd som alltid upp till en bra match, kul att han kör!

Björn Johnsson säker trea sen Jonas som var lack över ett dåligt lopp.

Resultaten

Och bilder 

Snittfart 12,78 km/H vilket måste anses som snabbt.
M

Be first to comment