FAT-AS-ULTRA på lördag i hbb.

Fortsätt Upp!

En Fat Ass-ultra den 27/1

Den 27 januari 2018 är det dags att ge sig ut på vad många skulle kalla årets kanske första stolleprov. Vi kör ett träningslopp över och runt Hammarbybacken så länge det funkar. Det är sen gammalt att det är roligt att springa, och det är bra att vara förberedd inför vårens långlopp. Kom!

Det blev dessvärre inget Hammarby Alpin Marathon 2017. Det är oklart varför, men det är läge att hitta på något liknande själva. Eller liknande kanske är att ta i, det är inte tänkt att hålla i ett lopp. Vi vill kort sagt bara springa långt, och samla en massa höjdmeter på vägen. Det behöver inte vara svårare än så. Alla som vill vara med möts upp i backen och springer ihop!

Skidbacken kommer att vara stängd över helgen inför världscupstävlingen i parallellslalom. Vi kommer således att vara hyggligt ensamma i backen. Skistar är med på notorna och har gett grönt ljus, under förutsättning att ingen sabbar deras förberedelser. Hur det kommer se ut i området på dagen återstår att se, men vi springer längs kanterna av backen, på behörigt avstånd från eventuella pistmaskiner osv. Sunt förnuft!

Banan går från vindskyddet i Vemdalsbacken och vidare upp i Trysilbacken och över toppen. Efter en högersväng ner mot skorstenen är det vänster som gäller hela vägen runt Hammarbybacken och tillbaka till vindskyddet. Varvet är knappt två kilometer långt, och bjuder på ungefär 85 höjdmeter. Vid vindskyddet är en eld igång och vi har ett tält ståendes där vi kan lämna eventuell packning. Det är vindskyddet som är start och mål.

Vi vill hänga även efter att vi sprungit klart. Kanske äta en bit mat och dricka en kall tillsammans. Det är därför det är sluttiden som är intressant. Allt packas ihop vid halv fyratiden på eftermiddagen. Starttiden väljs helt enkelt på hur långt du vill kommit innan dess.

Förslag på starttider och distanser

08:00, 28 varv: ca 54 km och 2400 höjdmeter, samma antal varv som TEC 200.

10:00, 22 varv: dryg marathondistans och 1870 höjdmeter, samma som Hammarby Alpin.

12:00, 14 varv: ca 27 km och 1200 höjdmeter, samma antal varv som TEC 100.

14:00, 4 varv: runt 8 km och 340 höjdmeter, lite fler höjdmeter än ett varv på Ursvik Ultra.

Om du känner att tiderna inte passar dig är du välkommen att starta när du vill. Eller så startar du på en föreslagen tid, men springer fler – eller färre varv.

Målet är att ha sprungit klart sitt sista varv vid 15:30.

Närmre inpå start, när det på ett ungefär är klart hur många vi blir, kommer vi undersöka möjligheten att låna/hyra ombytes- och duschmöjligheter i närheten av backen.

Upplägget är a’la Fat Ass – det är inget subventionerat lopp, det är ett träningstillfälle. Det kostar inget att vara med, det finns inga priser och inte heller någon support. Vatten finns att tillgå i anslutning till banan, men det är nog allt. Annars gäller det att de som vill springa springer, tillsammans med andra som vill springa. Det enda som egentligen är viktigt är att alla följer Allemansrätten. Alla ansvarar för sig själv, och man gör förstås rätt i att se över eventuella försäkringar innan start.

Stockholm Multisportklubb – som står bakom Ursvik Ultra – kör Fortsätt Upp! som ett träningstillfälle. De ställer även upp som eld- och väskvakt under dagen.

Alla är välkomna, och evenemanget är som sagt gratis. För att veta på ett ungefär hur många som kommer så vore det fint om du anmälde dig på vårt event på Facebook, eller skrev en rad på mail. Glöm inte att berätta när du tänkte starta!


Caroline, Tomas, Anders, Allan och Jörgen
Fortsätt Adventure Team

Be first to comment