Välj rätt kreditkort

Välj rätt kreditkort till din tävlingsresa

Det är mycket att tänka på när man ska åka iväg och tävla – platser, tider, hämta nummerlapp, värma upp. Är det en längre resa ska man kanske boka flyg och hotellrum, se till att flygbolaget inte slarvar bort eller förstör utrustningen, hitta till hotellet och ta sig till tävlingen. Är det utomlands ska man dessutom förhålla sig till en annan valuta och växla pengar. Ett smidigt sätt är att betala med kreditkort, och då finns det ännu mer att tänka på.

Boka resan med rätt kort

Många kreditkort har inbyggt avbeställningsskydd. Har du bokat resan långt i förväg finns en hyfsat stor risk att du blir sjuk, skadad eller får något annat förhinder. Genom att betala resan och hotellet med ett kort med reseförsäkring kan du slippa stå för hela kostnaden själv, så kolla vad som gäller. Detta kan vara ett tillräckligt skäl att skaffa ett specifikt kort bara för att boka utlandsresor med det.

Många småavgifter blir stora belopp

När du betalar eller tar ut pengar med kort utomlands tar många kortföretag ut en avgift. Någon euro här, dollar där och procent på slutsumman kan verka harmlösa, men summerar du alla avgifter kan det hinna bli mycket pengar. Det kan ändå vara värt att använda kortet, men kolla vad som gäller och anpassa dina köp efter det.

Jämför korten

Beroende på vart du ska åka och vad du ska köpa kan villkor och kostnader skilja sig mycket mellan olika kort. Kanske sparar du så mycket på att använda rätt kort att det lönar sig att använda ett kort hemma, ett annat på resan och ett tredje när du köper resan.

Samtidigt finns det en gräns för hur mycket tid man hinner och har lust att avsätta på att jämföra kreditkort och pressa priser när man mycket hellre vill lägga energin på att jämföra tävlingsskor och pressa mellantider. Låt därför låneförmedlaren Consector hitta det billigaste kortet medan du ägnar dig åt tävlingsförberedelser. På deras hemsida finns ett kreditkortstest där du genom att svara på några frågor får förslag på olika kort, komplett med årsavgift, effektiv ränta, uttagsavgifter, valutapåslag, kreditgräns och andra siffror.

Sedan är det bara att välja – kort och resmål. Glöm inte att träna också!

Be first to comment