Strömstad, dan före dopparedan.

I fredags fixade Christian Poignant (Pongen) med målning av kajakens nya namn. Saiwaharjaz. Fast skrivet i äldre runskrift. Det betyder ungefär “sjökrigare” på fornnordiska. Kändes som ett passande namn!

Pongen är stabil med såväl pensel som paddel! Fick också några bra expeditions- och nutritionstips baserat på hans erfarenheter av att paddla Stockholm-Västervik, vilket han gjort 5 ggr. Tack!!

Lämnade Stockholm på förmiddagen idag (lördag) och tillbringade en stor del av den fantastiskt fina dagen i bilen. Vilket var rätt så trist, men ändå skönt på något sätt att vara på väg.

Vårt avlånga land är ganska långt även på tvären. Ännu längre än vad bilden visar till och med…

Något säger mig att jag kommer fundera ännu mer på hur långt vårt land är de närmaste veckorna… Framme i Strömstad mötte jag upp min mor som tagit tåg och buss från Småland för att hjälpa mig med den sista logistiken samt så småningom köra hem bilen till Småland. Fint med föräldrar som ställer upp och hjälper till att rodda sina barns märkliga projekt! Och imorgon är det mors dag!ikväll har jag fixat lite till med olika varianter att packa och tror jag fått till det bra.

Imorgon börjar det! Skönt att slippa planering och inköp och äntligen börja paddla. Och lite nervöst, såklart 🙂

/Nils

1 Comment

Leave a Reply