Artonde dagen

Vaknade till ljudet av regn mot tältduken… Det var de första dropparna på ett bra tag. Men jag hade gärna sluppit. Enklare att tälta torrt… stack iväg med riktning mot Blekinge och två stora gamla radiomaster (?) i horisonten. Var rätt fin paddling på förmiddagen trots en hel del regn.

Stora pinnar som syntes på långt håll.

På ett stäĺle var det ett metallstaket som var fast på ett grund. Undrar hur det hamnat där…

När jag skulle korsa Pukaviksbukten och gå mot Karlshamn så var det mörka moln och åskmuller. Så bestämde mig för att vänta ut vädret. Åt en halv påse salt och blandat, satt perfekt. Träffade ett tyskt par i husbil som bjöd på te. Trevligt! Plus att jag fick damma av min tyska. De tyckte jag var duktig… Men jag är inte helt säker på att de var alldeles ärliga där… Men trevligt var det. Och jag blev sugen på att ha en husbil. Då blir man lite som skalman som har med sig allt. Smart!

Så småningom sprack det upp och jag paddlade över bukten och en bit förbi Karlshamn. Spegelblank sjö på slutet. Fint. Tänkte på att kajaken går otroligt mycket lättare när det inte är några vågor som den stampar omkring i…

/Nils

Be first to comment