Åttonde dagen…

Pep iväg från strax utanför Tylösand vid åtta tiden för att ta mig över laholmsbukten. Var lugnt och fint till att börja med men en del motvind på slutet. Bukten är hyfsat lång att gå över så det sved lite på slutet.

Möte på havet. Tripp, trapp, trull i storlek. Lugnt och fint så långt. Vinden ökade på senare.

Väl över i Torekov blev jag uppmött av min morbror Jan som visade in mig till lämplig upptagsplats för kajaken. Vi åt en god och energirik lunch (väldigt väl anpassad för paddlare) och uppdaterade varandra på vad som händer och sker med jobb och familj. Mycket trevligt, tusen tack!

Morbror Jan och moster Birgitta.

När jag så småningom kom ut i kajaken igen så smög jag en bit in i skälderviken med förhoppningen att hamna lite i lä och slippa paddla för långt idag. Gick iland och åt lite till och drog sen iväg över viken mot Arild. Det var bra gropigt vid passagen och den lilla vågbrytaren i fören fick jobba hårt. Ibland undrade jag nästan om jag skulle haft njurbälte… men värre var att när en lite större våg smällde mot och över baksidan av kajaken så brakade det till ordentligt. Misstänkte att något inte så bra hade hänt, trodde att jag ev. tappat reservpaddeln som sitter där bak. Det visade sig vara en gummicord till räddningspontonerna som gick av vilket innebär att dessa inte går att använda på samma sätt… eventuellt inte alls? Har med mig lite extra cord men det är oklart hur jag ska fixa lagningen. Mer om detta imorgon, tack och gonatt!

/Nils

Be first to comment