Femtonde dagen…

Skånska sydkusten är fin, men jag måste erkänna att jag tycker att västkusten är ännu finare! Började dagen med en lite längre sittning till Abbekås där det blev lunchrast och påföljande vila i skuggan. Hamnen i Abbekås var dekorerad med en del gäss. Är abbekåsa-gåsen Joakim något som Edvard Persson hittade på? Eller finns det någon annan koppling till Abbekås och gäss? Den som vet eller vill spekulera får gärna sms:a mig på 0733701520. Nåväl, somnade till lite fint på en bänk i hamnen i Abbekås och när jag vaknade så såg jag en annan kajak paddla förbi utanför hamnen. Kul med kajakkompisar tänkte jag och satte fart igen. Precis som jag misstänkte så var det Nenia som paddlat förbi, en dansk tjej som ska paddla svenska kusten och som började sin resa dagen efter mig. Så logiskt att hon kommit ikapp nu då jag tog det lugnt igår. Kom ikapp henne ute på öppet hav och ikväll har vi utbytt erfarenheter och haft det allmänt trevligt! Roligt med paddelsällskap ett tag! Blir tidig start imorgon då det ska blåsa upp ordentligt senare under morgondagen samt att försvarsmakten har ngn skjutning på ett område som ska passeras. Kan ju vara bra att passera innan skjutningen börjar… ser eventuellt ut som att jag får göra halt eller halvhalt längre fram då det verkar pågå en “non-stop töm alla magasin skjut upp allt vi har” övning på ett annat skjutfält som är avlyst 00-24 i fem dygn… det får undersökas närmre om det verkligen ska skjutas dygnet runt eller om det kanske finns en lucka för en kajak att smita igenom vid ngt tillfälle. To be continued…

Nenia och hennes kajak Mille. Nenia är för övrigt en av blott tre kvinnor som paddlat runt Danmark och den enda som gjort det utan sällskap.

1 Comment

  • Svara juni 11, 2018

    Johannes

    Kul att läsa dina inlägg, Nils. Mäkta imponerad hitintills och håller tummar & tår för fortsatt god tur!

    Kom du igenom skjutfältet?

Leave a Reply