Nionde dagen…

Efter lunch (och en liten tupplur bakom en fiskebod) i Arild såg det ut att mojna lite så jag stack ut igen men herre jösses vad det guppade och gungade. Jag ska inte ge mig på att gissa våghöjd, men man fick lyfta blicken för att se vågtopparna. Det var helt klart det största jag paddlat i. Fullt fokus hela tiden och när jag närmade mig udden såg det helt galet ut där ute. Så valde att gå in vid en stenstrand och vänta lite till och vila. Tar på krafterna att sitta helt fokuserad hela tiden. Kostade lite gelcoat att gå iland, men det var det värt.

Ser lugnt och fint ut på bilden iaf…

Stack ut igen efter en timme och nu var det mycket lugnare men fortfarande stort och stökigt. Rundade udden och när jag passerat Mölle var det som att paddla in i ett helt annat vattensystem. På några hundra meter blev det helt lugnt och fint. Konstigt, men skönt! Och nöjd att jag kom över skälderviken trots lite smått kärva förutsättningar. Tack Jens för bra peppning över telefon och Messenger!

Paddlade på till en camping söder om Höganäs, fick låna en dusch och promenerade in till Höganäs. Skönt att röra lite på benen… imorgon ser det ut att blåsa en del, men på rätt håll iaf…

/Nils

Be first to comment