Nittonde dagen

Började strax utanför Karlshamn och körde på öster med målet att komma lite förbi Karlskrona.

Fint ställe för lite rast och vila.

In mot Karlskrona var det bitvis lite kärv paddling med mycket sidsjö. Stannade till på Aspö för att fylla på med kakor och godis, käka samt eventuellt besöka muséet för rörligt kustartilleri. Back in the days så gjorde jag ju 14 månader i Karlskrona, i just det rörliga kustartilleriet. Kompanichefen sa “I händelse av ofred kommer det vara upp till kustartilleriet att hålla gränsen! Om striden når fram till armén har vi förlorat.” Och av detta blev det museum?! Som dessutom var stängt. Jag säger då det…

Nåväl, Aspö var väldigt fint och så småningom gick resan vidare.

Kustkorvetten är pytteliten jmft med stena line…

På ena sidan udden helt lugnt. Utanför stökigt.

Båtkyrkogård.

En bit efter Karlskrona bestämmer jag mig för att paddla på till sent på kvällen men då dyker det upp en annan kajak en bit bort så jag paddlar dit för att säga hej. Kanotisten i fråga heter Ola och det visar sig att han följer oss som paddlar kusten, via gps. Vi snackade lite och sen bjöd han hem mig till att övernatta i hans gäststuga. Vilket erbjudande! Det kunde jag inte tacka nej till. Jag har aldrig träffat Ola tidigare, men förmodligen har jag träffat hans nya kajak, på en fabrik i Estland i våras. En superfin Tahe (555?). Lustigt sammanträffande. Jag fick ta en dusch, vilket var väldigt skönt. Ola med hustrun Jenny bjöd också på vin och lite tidigt lördagsgodis. Fantastiskt trevligt!! Ola har för övrigt cyklat väldigt mycket, bla genom Sverige på 11 dagar, bra trampat! Det blev en kul kväll och jag sov som en stock i deras gäststuga. Vilken fin gästvänlighet, stort stort tack!!

Ola och Jenny.

Härligt med livet på landet, de hade hund, häst, katt och några nykläckta kycklingar och kanske något mer?

Idag (20e dagen) hade Jenny ställt fram en termos med fantastiskt gott kaffe till mig. Jag verkligen njöt av detta på deras fina altan med utsikt ut mot havet.

Har idag (20e dagen) hunnit runda Torhamn och är nu på östra delen av landet…

Torhamns udde.

/Nils

Be first to comment