Sextonde dagen…

Väckte tuppen i Ystad och kom iväg tidigt ty det skulle blåsa på ordentligt från väster så skönt att vara förbi sandhammaren och gå i lä innan vinden ökade. Det är ju inga exakta tider, så viss marginal är en klar rekommendation.

13 -17 m/s är inte paddlingsväder… men härligt med solsken!

På “rätt” sida sandhammaren var det lugnt och riktigt fint! Fram till sandhammaren hade jag sällskap med Nenia, kul att ha paddelsällskap en bit! Körde sen på till Brantevik där jag käkade lunch och tog en liten tupplur på en bänk. Gillar det här med att sova lite efter lunch.. så skulle jag kunna tänka mig att göra även hemma i Stockholm 🙂

Dagens lunch; taco gryta förstärkt med korv och en halv påse gott och blandat. Glammigt!

Finaste sträckan hittills; mellan Brantevik och Stens huvud. Som en skandinavisk variant av en Söderhavsö. Vindstilla bakom de höga strandkanterna också…

Nu är det nattläger i ett sömnigt Kivik där allt stängde redan kl 20:00…

Och imorgon ska jag passera bl.a. ravlunda där marinen håller på med någon landstigningsövning. Pratade med ledningen på skjutfältet och de trodde inte det skulle vara några problem att passera. Skönt.

/Nils

1 Comment

  • Svara juni 12, 2018

    Camilla

    Ja, visst är det fint vid Knäbäckshusen-Stens huvud! Du borde egentligen sprungit upp en sväng på Haväng/Ravlunda med, men har du sovit i Kivik så lär du ju inte behöva rast redan då igen 😉

Leave a Reply