Tjugoandra och tjugotredje dagen…

Dag 22 började med att jag lämnade Kalmar och den fina tillvaron som gäst hos Hanna och Elis. Tillbaks till tillvaron med tält helt enkelt. Eftersom det var lite blåsigt i Kalmarsund så hade jag siktet inställt på att gå nära land och gå igenom ett par kanaler.

Funktionskontroll av mistluren vid avfart från Kalmar.

Inte helt lätt att se ingången till kanalen, men den var där bakom ngn stans.

Bro vid första kanalen, revsudden. Där strömmade lite så jag kunde äta ett par av Elis nybakta frallor och glida fram genom kanalen utan att paddla. Skönt. Och gott.

Bro vid andra kanalen, Patamalm.

När jag hittat och tagit mig igenom båda kanalerna var jag så nöjd med navigationen att jag firade med ett helt rör singoalla. Det var precis vad jag behövde.

Nöjd kanalpaddlare. Suddig bild, annars hade det nog synts en del kaksmulor i skägget.

Men det bästa med dagen var att ännu en kamrat från kajakklubben, Christian aka Pongen, med sommarhus nära min position, hörde av sig och undrade om jag ville ha sovplats hos dem och paddelsällskap under morgondagen. Det tackade jag såklart ja till! Blev upphämtad och fick en god middag, trevligt sällskap av Pongen med hustrun Gunilla och en fantastiskt bra natts sömn!

De har ett riktigt häftigt sommarhus i en gammal stationsbyggnad.

Stationsskylten är kvar, såklart.

Två klassiska och härliga kajaker. En vkv 100 och en struer glider.

Skönheter!

Finfrukost i stinsens kök.

Coolt hus! (Och smart att ha två likadana bilar. Så man känner igen sig bland knappar och spakar och annat.)

Dag 23 var det dags att paddla igen. Pongen hängde på med sin havskajak.

Fint men lite blåsigt så vi gick rätt så nära land.

Lunchrast.

Stannade till vid Oskarshamns kanotklubb. Superfint ställe!!

Fikamenyn. Och en skk t-shirt. Allt man behöver.

På väg att kasta loss från Oskarshamns kanotklubb.

Blev också attackerade av tärnor på vattnet. Aggressiva små rackare. Så här kan det se ut när man paddlar förbi en liten ö med många tärnor.

En bit norr om Oskarshamn sa vi hej då. Stort tack Pongen och Gunilla för kost, logi och trevligt sällskap! Jag paddlade sen en liten bit till och har nu slagit upp tältet igen. Känns fint att vara i Småland och tälta i lite mer skogsmiljö. Men myggen hade jag klarat mig utan…

/Nils

Be first to comment