Tjugofemte dagen…

Jag ligger ju lite efter med bloggandet pga lite teknikstrul, men här är dagens rapport iaf. Tältplatsen på ön där jag blev inblåst var perfa. Sov som en stock. Lugnare vindar idag, så har vispat på rätt så bra idag. Superfin skärgårdspaddling, inte spikrakt någonstans men vackert överallt! Hade ju dåligt med batteri så ville inte plocka fram mobilkameran, men var tvungen att göra det till slut ändå. På väg in mot Västervik seglade det in en örn inte alls långt från kajaken. Den gled in bakifrån och satte sig i ett träd en bit bort. Måsar och tärnor i närheten blev tossiga och gapade för fullt. Örnen såg inte ut att bry sig.

Lite suddig bild, men det var en mäktig upplevelse! Väl värd att dokumentera med de sista batterierna i telefonen. En stund senare var det två tärnor i luftstrid mot en örn. Säkert samma örn. Tärnorna var klara segrare.

Tog lite rast i Västervik, där för övrigt kajaken är byggd på vituddens kanotvarv (vkv). Förstklassigt hantverk! Laddade batterierna i gästhamnen också.

Visste att det skulle regna, men tänkte att jag kör på tills det slutar och slår upp tältet då. Verkade vara en ok idé enligt SMHIs prognoser.

Blött utanför. Varmt och torrt i kajaken, lika bra att sitta kvar…

Strax efter att regnet upphörde kom jag fram till den tänkta tältplatsen. Kungshamn, stod det på kartan. Kändes passande på något sätt… 🙂

/Nils

Be first to comment