Tjugofjärde dagen…

Visste att det skulle blåsa bra under dagen så stack iväg hyfsat tidigt för att hinna en bit innan vinden ökade. Paddlade inomskärs så kunde ofta hitta lä och eftersom det var frånlandsvind så byggdes det inte upp några särskilt jobbiga vågor trots stark vind. Fram på eftermiddagen var dock medelvinden 12 m/s och 18 m/s i byarna. Vid ett tillfälle när jag gick upp mot vinden var det knappt att jag kom framåt. Kajaken blir också svår att styra när man knappt har ngn fart så jag bestämde mig för att gå i lä och avvakta. Det var nog klokt. I Västervik hade tydligen träd blåst omkull. Så det fläktade på rätt så friskt. Slog så småningom upp tältet och konstaterade att det finns värre öden än att vara inblåst och ligga i ett tält med en bok och en hel del choklad och annat snacks.

Misterhults skärgård. Fantastiskt fin! Stockholms skärgård är en blek kopia. Lite svårnavigerad med många små öar och trånga passager som är kluriga att hitta. Mellan öarna kändes knappt vinden.

Tyvärr har solcellsladdaren klappat ihop så jag har snålat med batterierna… hoppas att batteripacket är helt så jag ladda det i gästhamnar och liknande.

/Nils

Be first to comment