Tjugoförsta dagen…

Även idag var det surfski-paddling på schemat, fint med omväxling. Och som några säkert redan noterat så kommer jag alltså inte hinna till Haparanda under kalenderåret 2018. Jobb och familj mm gör att jag måste hålla mig till de 35 dagar jag har. Jag känner därför inte att jag behöver hålla mig till det formella regelverk som finns inom havspaddlarnasblaband.se. Där man t.ex. inte får byta kajak under resan. Jag paddlar på lite mera fritt. Och då är det kul med surfski i Kalmarsund! Idag knuffade vind och vågor på lite lagom fint för ändamålet. Ca 9 m/s i medelvind på eftermiddagen. Surfskin klarar mycket mer vind och vågor än en havskajak, bl.a. tack vare bättre roder. Vi paddlade rätt så lugnt men hade riktigt kul paddling med fin surf och toppfarter på 20 km/h. Om (när?) jag ger mig på hela kusten igen så blir det i en surfski med packluckor. Lättare, snabbare, roligare och säkrare. Man blir förvisso blöt mest hela tiden men man kan ju ha torrdräkt…

August hjälper till att inspektera utrustningen innan avfärd.

Första passet var lugnt men bjöd ändå på en del surfbara vågor. Paddlade förbi en stor sälkoloni uppmärkt med bojar som man inte får passera.

Käkade lunch vid Ekenäs och tror faktiskt att det var den godaste konserven hittills. Outmeals Chicken Masala. Den käkade jag och Hanna. Fint som snus med expeditionsmat! Elis valde Chili con carne. Den är ett bottennapp.

Bra med en Fantomen mössa när man ska ut och paddla! Det är tur för alla som paddlar att det inte är en mode-sport ty vi ser alla emellanåt lite lustiga ut.

Under eftermiddagen skulle vi förbi Kalmar och nu hade det börjat blåsa lite mer. Elis och Hanna kan förhållandena i sundet bra och hade koll på riktmärken, grund, var vågorna blir bäst mm.

Fick till några riktigt fina längre surfar där det gick undan ordentligt, kul!! Framme vid Kalmar dog vågorna ut och de sista kilometrarna var lugna.

Ölandsbron passerades. Ännu en milstolpe!

Elis och bron.

Upptag vid stranden med bron i bakgrunden.

Var byter sillen namn till strömming? Visst är det i Kalmar? Eller? Isf är det två milstolpar på samma plats. Både bron och namnbytet av den fisk som är mest populär till snapsen.

Dagen avslutades med grillning av burgare samt glass och jordgubbar. LYX!! Supertack igen Hanna och Elis!

Imorgon är det havskajak som gäller, tror det är ca 50 mil kvar till Stockholm. Ligger runt hörnet, typ.

/Nils

Be first to comment