Tjugonde dagen…

Som jag skrev tidigare så rundade jag sydkusten på förmiddagen och nu kommer kompassen nästan bara peka norrut. Strax efter tolv, typ 7 mil söder om Kalmar, började jag scanna strandremsan efter lämpligt ställe att käka lunch på och såg efter en stund en liten lucka som såg ut att vara lämplig att ta upp kajaken vid. Blev positivt överraskad för bakom den lilla luckan fanns en stor och fin badplats med bänkar och nyklippt gräs. Fint!

Bryggorna var dock inte i ännu och inte en själ i sikte.

Under lunchen fick jag kontakt med Hanna och Elis som bor i Kalmar. Förutom att de är glada och härliga kamrater så är de också båda två mycket duktiga paddlare. När de bodde i Stockholm tränade vi ofta tillsammans i Stockholms kajakklubb. Vi hade sagt att vi skulle försöka ses när jag kom förbi Kalmar. De lastade upp ett par kajaker (surfskis) på sin bil och körde ner för att möta mig. Kul!! Eftersom de har lille August (6 månader) så kan de inte paddla samtidigt så den ena av surfskisen på taket var för att låna ut till mig. Vilken dröm att paddla surfski några mil! Inga packluckor, ingen extra vikt, mycket bättre roder och sits… mmm!

(Vet att det är ett regelbrott enligt HBB stadgar att byta kajak men det var det värt!)

Jag och Elis på väg ut på vattnet.

I jämförelse med den tungt lastade havskajaken var det som att paddla en formel 1 bil! Blixtsnabb i accelerationen och fantastiskt responsiv styrning. Härligt!

Vikt på kajaken = Ca 14 kg istället för ca 55 kg. Fantastiskt kul att kunna surfa fram ordentligt igen.

Paus efter ca 15 km. Fina förhållanden, men många grund att hålla koll på… sen körde vi ett pass till, tyvärr lite svagare vind. Men fint ändå. Slutade i Bergkvara där Hanna och August mötte upp med två nyinköpta pizzor! Det blir inte bättre än så!! Sen hem till deras fina hus och jag får det lyxigt med ännu en natt i säng! Vilken dag, stort tack Hanna och Elis! Och imorgon kör vi en liten sväng till…

/Nils

Be first to comment