Tjugonionde dagen…

Började dagen med att promenera lite runt vandrarhemmet. Åt frukost i lugn och ro och lyssnade på fåglarna. Soft. Kikade in i det lilla lots-museet på ön också. Mysigt ställe det där Sävö. Paddlade iväg så småningom och initialt var det ingen vind alls, sen var det lite motvind. Men inget dramatiskt. Pausade och käkade lunch på en varm klippa i lä. Fint. Och fick en rolig överraskning när jag satt på min klipphäll och strax skulle ge mig iväg. Magnus som började tidigare än jag, men tagit en paus i paddlingen, visade sig ha varit mig precis hack i häl ett tag och nu kom han ikapp. Han hade kikat på min gps och visste var jag befann mig. Kul med sällskap!

Ännu en glad kust-paddlare.

Mycket snack om ställen, upplevelser och prylar. Kul! Magnus kommer köra med sikte på Haparanda så tyvärr blir det bara imorgon som vi paddlar ihop, jag viker ju av mot Stockholm.

Lots-museet. Jag hade behövt lite lots-hjälp dagen innan ty jag brakade rakt upp på ett grund när jag försökte paddla och läsa karta samtidigt. Var är grundet? Bang! Här är grundet. Typ. Kajaken tål betydligt mer än så, så ingen fara.

Fin kanal i närheten av Nynäs.

Magnus med sin fina Zegul Expedition.

Missade tyvärr ett erbjudande från Anders, en gammal kollega som bor i Nynäs, om “något gott”. Hoppas erbjudandet är kvar till någon annan gång jag paddlar förbi!

Imorgon är det ett mastodont-pass på schemat. Förhoppningen är att komma hela vägen till sthlm. Jag får se vad kroppen tycker om det… det finns risk att det blir sent…

/Nils

Be first to comment