Tjugosjätte dagen…

Började dagen med att upptäcka resans första fästing. Usch. Snabbt fram med fästingplockaren och sen alkogel på allt. Otäcka små rackare. Jag är nog mer orolig för borrelia/tbe än stora vågor etc. Nåväl…

Större delen av dagen känns det som att jag har hållit samma kurs, men omgivningen har ju skiftat så det blev inte långtråkigt ändå. En del regn och ganska mycket kallare. Har haft både långbrallor och poogies (påsar på paddeln som skyddar mot vind och vatten). Men i kajaken är det varmt och mysigt.

Vatten överallt.

Paddlade förbi en ö med hundratals häckande skarvar. Ojoj vad de förstör där de befinner sig. Ser helt dött ut efter att de varit där ett tag.

Alla klumparna i träden är fågelbon.

Inte skönsång, särskilt inte när man vet hur det blir där de far fram.

Vädergudarna (smhi) har sagt att det ska bli kallt inatt så jag är redo med förstärkningsplagg i sovsäcken…

(Och kallt var det, men inte hos mig i tältet)

/Nils

Be first to comment