Tolfte dagen…

Började dagen i Vikhögs hamn, snackade en stund med två lite äldre medlemmar som träffat på två “svenskakustenpaddlare” under åren innan mig. Den ena hade det inte slutat alls bra för, han försvann någonstans längre norrut. Oklart vad som hände honom men helt klart att man ska ha stor respekt för havet och hela tiden ha med sig säkerhetsaspekter i sin ruttplanering. Jag fick med mig en (ett?) standar från Vikhögs båtklubb, kul! Tack för det och tack för tältplats mm.

Tuggade på ner mot Malmö, gick in i viken för att minimera motvind och motvågor. Segt. Blåste på en del. Passerade malmös soptipp med en för mig ofördelaktig vindriktning. Luktade inte hallon. Passerade Malmö hamn med lite stresspåslag pga ett fraktfartyg som var på väg in. Dock koll på läget och goda marginaler. Kort löptur till en pizzeria nära stranden vid Ribbersborg och lunchen var fixad. Sen äntligen var det dags; bron skulle passeras! Lite av en milstolpe.

Vinden fyller kepsen…

Efter att ha haft bron i sikte i en mindre evighet så kunde den äntligen passeras.

Från bron till klagshamn var det rätt så fina förhållanden men när jag gick runt spetsen vid klagshamn så ökade vinden på ytterligare. Dessutom var jag lite hungrig så istället för att gå mot falsterbokanalen så bestämde jag mig för rast.

7 m/s åt fel håll är inte superhärligt.

Träffade Ulla och Benny på väg in i hamnen och de undrade vart jag kom från och vart jag var på väg. Vi började prata på deras altan och det blev en väldigt trevlig kväll! De erbjöd mig också sovplats i sin “hodda”, som var en fint inredd “fiskebod”. Ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till! Förhållandevis tidig sänggång med riktigt tak över huvudet kändes fint! Stort tack för gästfriheten Ulla och Benny!

Fin utsikt från Hoddan

Klagshamn

Drygt en tredjedel av tiden har gått nu, men har inte paddlat en tredjedel av sträckan. Ska kolla lite närmre på distanser och se vad som blir ett sannolikt slutmål om jag kör på ungefär som hittills. Som jag skrivit tidigare så är det inte så att jag måste till Haparanda, utan jag kommer så långt jag gör och försöker ha det kul och njuta av resan längs vår fina kust!

/Nils

Be first to comment