Trettionde och sista dagen…

Sov som en stock bland myrorna norr om Nynäs. Riktigt nice med sällskap till frukosten. Magnus bjöd på kaffe, fint och lite lyxigt då jag själv inte haft med kaffe på turen. Paddlade förbi Muskö och Berga och Horsfjärden. Lustigt nog kändes fjärden pytteliten. Hur lyckades någon eventuellt gömma en ubåt där? Men det var tydligen svårare att gömma ubåt i Gåsefjärden (U137). Tyvärr föll det sig inte så att jag paddlade förbi det grundet i Karlskrona när jag var där.

Dagen har i stort bestått av mycket paddling, men trevlig paddling med sällskap! Kan konstatera att det har sin tjusning att paddla själv, men jag gillar ännu bättre att paddla med sällskap. Tog paus vid Dalarö och Dalarö kajakuthyrnimg. Trevligt folk som lät oss låna bryggor och övriga faciliteter. Efter pausen paddlade jag vidare mot Stockholm och Djurgården med landets finaste kanotföreningslokal FKI. (Något subjektivt kanske). Klubbhuset lär vara byggt av material från läktarna till OS 1912.

Fin flagga!

Knäppte i mig både Alvedon och Voltaren i förhållandevis rikliga mängder för att orka med värken av att sitta så länge i kajaken. Tabletterna tillsammans med chokladkakor och vetskapen om att gamla härliga FKI skulle ligga inom synhåll några uddar bort gjorde att det ändå gick att stå ut. Kom fram till Lidingö lagom till solnedgången och stressade på lite extra på slutet eftersom det är hyfsat tät trafik med stora båtar i området. Nynnade på “hemåt det bär” och kom till slut fram till den nybyggda bryggan på klubben. Mottagningskommitté på bryggan i form av Pontus som varit en av mina “livlinor” om jag mot förmodan skulle behövt trycka på SOS knappen. Värmande dryck och bra snack i klubbhuset! Stort tack Pontus!

Magnus som jag hade sällskap med fortsätter nu vidare mot Haparanda. Lycka till Magnus!

Jag är väldigt färdigpaddlad men återkommer med en epilog när jag samlat intrycken.

/Nils

Be first to comment