Multivan in i familjen Nordstrand

Tjena bloggen,

Jag har införskaffat en folkabuss, närmare exakt en Volkswagen Multivan. DRÖMMEN!

 

När jag och päronen var uppe på resa i nordnorge i somras med Lofoten som huvudmål så fullkomligt kryllade det av Multivans ute på vägarna och i naturen. Det fick mig och mina päron att verkligen inse det extremt funktionella med en mindre husbil. Fördelarna med Multivan är många:

-Storleken, precis lagom stor. Man kan köra överallt, vända överallt och komma ner på varenda skogsväg, och inte att glömma, det är personbilspriser på färjor/broar mm.

-Man sitter fem pers riktigt bra i den och när man ska sova fäller man baksätet och rullar ut en madrass så blir det en riktigt fin dubbelsäng.

-Fyrhjulsdrift (ej alla modeller) men ett måste för mig/och mina päron. Man behöver det sällan, men väl när man behöver den är det oslagbart.

-Komforten, man åker bra, riktigt bra i den. Inge burkigt, plåtigt, svajande längs med vägarna. Hela bilen är mer isolerad än en vanlig transporter eller caravelle.

-Dieselvärmare, say no more. Med fjärrkontroll. Tack och hej vinter, välkommen.

-Bra förvaring, märks att tyskarna har tänkt till. Allt andas kvalité och praktiskt.

 

Se bilder nedan!

 

Jag tog tåget upp till Järvsö där jag köpte den. Här första tankningen. Den rymmer 80 liter, bara det.. riktig äventyrsbil.

Körde hem i regnet, som en dröm. vilken väghållning och komfort i kupén!

Rätt praktiskt inredd (default). Kolla bara bordet i baksätet, som gjort för att äta mat och fika regniga dagar/kvällar. Längtar.

 

Vi tog bort två stolar så den nu “bara” har fem sittplatser, två fram och soffan med tre där bak.

Sju platser lär ju inte behövas så himla ofta tänker vi.

 

Sängen blir till genom att baksätet fälls och tillsammans med en hylla i bagageutrymmet blir en stor dubbelsäng på 150*200 cm.

Mina älskade föräldrar är (minst) lika taggade som jag på det här så de har nu ett par dar gjort en hylla som är längs bak med en fällbar skiva som är ihopfälld vid sängläge och utfälld vid köra-bil-läge.

Kolla nedan på vilket löjligt fint hantverk.

Kolla vad mina päron trollar!

 

och slutresultatet nedan,

 

LÄNGTAR EFTER ATT DRA UT PÅ ÄVENTYR!!

 

Mer update om hur den ska “inredas” kommer,

 

Marre

3 Comments

 • Svara april 21, 2019

  Ingela

  Hej! Hoppas att allt flutit på som du önskade med er multivan. Vi har precis blivit stolraägare till en Caravelle och är nyfikna på hur ni löst detta ned ff a sängen. Men så klart alla bra tips om det mesta tar vi gärna del av. Härlig påsk!!

 • Svara september 25, 2019

  Martina

  Gammalt inlägg men undrar om det är vanlig soffa i multivan eller om det är speciell så man kan fälla den helt? En bilhandlare jag var hos sa det var en speciell soffa o god natt paketet som man bara kan fälla?

  • Svara september 26, 2019

   mnadmin

   Hej du, det är en vanlig soffa i min bil, eller i alla Multivans. det är den stora poängen med Multivan just.
   🙂 Vill du se fler bilder så mejla mig.

Leave a Reply