Tävlingsrapport Vohandu 2019

Tjena,

Här kommer då lite bilder från tävlingen och efter.

Jag hoppas skriva ihop en rapport lite senare.. blir troligen imorgon torsdag morgon.

Innan race så drar man i sig såna här carboloader från Enervit.

Kolla här vad konstiga farkoster det finns och folk kör med. Här kollar Björn Grönesjö på en och undrar.

Jag dagen innan start och min supervassa kajak!

Emil Torstensson och hans farsa Jonny . De körde en stabil dubbelkajak som tyvärr var rätt långsam. Det resulterade i en femteplats i dubbel, målsättningen var högre vet ja.

Dagen innan så är det fippel med gels och flaskor. Och se till att allt funkar i flytvästen med slangar och så, att allt funkar.

Tävlingsgenomgång kvällen innan av Andres som kört alla år. I år ändrade de starten till ett varv åt andra hållet på sjön för att sedan åka ut i floden Vohandu i 95 kilometer.

Tävlingsrapport!!

 

Vi gick och lade oss efter en bra middag på hotellet där det frossades i rödbetssoppa, pannbiff potatis och sås. Avslutade med lite carboloader, Resorb och salttabletter från Enervit.

 

jag hade oerhört svårt att sova och tror på riktigt att jag inte sov en enda minut den natten, oerhört frustrerande. jag brukar verkligen inte ha svårt att sova men var väldigt laddad, speedad kanske man kan säga.

frulle strax efter 04 rätt komig i huvud och kropp men lyckades få i mig rätt mycket halvsovandes.

var tävlingsombytt med varma kläder över och ännu varmare grejer med mig i en stor bag för att ha på sig efter tävlingen.

 

40 min i buss till starten, jag somnade på en gång, ingen aning om varför det alltid är så men jag kan alltid sova sådär på transporten på morgonen oavsett hur kort det egentligen är.

framme 06, start 07. köa till utedassen, trängde mig före en massa, panik, fippla det sista med kajaken, nästan inget fippel alls, skönt.

var på vattnet 06,40.. värmde upp lite, allt funkade bra med kropp mm, lägga sig i position 06.50, vara beredd på att fältet började röra sig. vilket det gjorde 06.55.. jag var med.. klar tjuvstart av mig och ett par hundra till, slitsamma ingen som bryr sig. alla bara kör!

det gick oerhört snabbt första kilometrarna, kanske 15-16km/hr. högt över vad jag tänkt men man måste bara hänga med första klungan för att inte bli avhängd och riskera att tappa allt.

 

runt sjön (5km) så låg jag på sidovågen på en dubbel från Litauen, som jag sedan fick lägga mig i aktern i under den smala delen när vi skulle passera alla gummibåtar.

Kroppen kändes pigg men det gick snabbt.

en av k1orna i min klunga gick runt i första lite forsen efter kanske 7 km, skönt tänkte jag spontant då det blir lite mer harmoni att jag ligger först. jag visste då inte att det fanns en annan snabb k1 bara nån minut efter.

fram till första lyftet så fick jag tid att det var två minuter bak till jagande k1or (plac 2 och 3) jag gjorde snabbt lyft och fipplade inget alls, skönt. allt enligt plan alltså.

kom iväg med första klungan (förutom en svinsnabb k2a som dragit iväg i starten.

Körde på bra, åt och drack helt enligt plan, dvs tömde min säck på ryggen på 3 lit första fem timmarna för att under andra halvan ta en camelbak jag hade bakom sittbrunnen. när jag skulle ta fram den slangen så hittade jag den inte och såg i ett lyft att hela vätskesäcken åkt längst bak i kajaken.

det resulterade i att jag drack vatten från Vohandu floden i ca 3 timmar. suck. en chansning som kunde resulterat i kraftig magsjuka men min stålmage grejade det.

 

SLEEEET mig i mål på riktigt, sliten utan dess like i ensam majestät med närmsta k1a nio minuter efter. Vinst i år igen!

Så extremt nöjd!

 

 

Nu bilder från efter..

Heelt helt helt död efteråt, och det var det flera som var, kolla bAra Emil som däckat efter målgång. Jag fick faktiskt fram tårar av glädje när jag pratade med mor och far direkt efter målgång. Var enormt slut och tog ut mig maximalt.

Marre

Be first to comment