Surfski sm 2019

Idag var då dagen d, årets mål vad gäller surfskipaddling och det är då surfski-sm som vi pratar om. Jag har som ni vet varit nere ett par dar här i Malmö och hängt med kompisar och varit en del på havet.

Igår kväll var det grillning och racemöte på Malmö kanotklubb, mycket trevligt och ett fint intiativ av arrangerande klubb.

Mycket folk och kanoter som ni ser.

Imorse ringde klockan tidigt och väckte mig i min Multivan som jag för övrigt sover kanon i.

Frukost på klubben, lasta surfskis på släp och gemensam buss bort till start vid Klagshamn. Prognosen visade 7-8 m/s vilket är bra här i Öresund då det gärna bygger på vågor även vid lite vind.

Bra statfält med namn som Tommy Karls,

Isak Forsberg från maratonlandslaget, Nils Toresson från maratonlandslaget, Ivan Kruger från Sydafrika mm mm. Totalt ca 50 startande i olika klasser/åldersgrupper.

Vi skulle snett med vinden runda en fyr ca 4 km från land för att sen vända ner och med vinden för att få rätt vinkel mot målet lite bortanför västra hamnen.

Jag hamnade direkt i en liten klunga med mig Ivan och Tommy samt Nils några meter i sidled från oss.

Det gick snabbt men kontrollerat snabbt bort till fyren sedan direkt efter fyren när det blev downwind och vågor att jobba med fick Ivan och Tommy ett försprång på ett par hundra meter rätt snabbt. det tog ett tag för mig att få in känslan medan de där fram matade på.

Under Öresundsbron efter halva sträckan började det kännas bra och jag och Nils som var jämsides med mig typ, vi tog långsamt ikapp.

När vågorna blev mindre så matade jag ikapp mer och Nils fick släppa mer i höjd med västra hamnen ett fåtal kilometer från mål.

Jag körde ikapp Ivan med hundra meter till mål och Tommy ca 25 sekunder före.

Sjuuukt nöjd!

Marre

Be first to comment