Tisdagstävling fyra varv Reimers

Igår var det en riktig klassiker i form av Fyra varv runt Reimersholme, en sträcka på totalt 6,75 km. Jag visste att det skulle gå snabbt så hade ätit en bra lunch (matlåda från grannrestaurangen Carinas) och fyllt på med vätska under dan.

Jag mötte upp vår nya medlem en sydafrikan vid namn Ivan Kruger som skulle göra debut på tisdagstävling. Han är en fd superelitkille som slagit världseliten i både marathon och surfski flera gånger. Nu har han inte varit aktiv på två år men är långsamt på väg tillbaka. Det var självklart spännande att se vad han hade för kapacitet.

Ivan

Andra på startlinjen var också Wangler, Simon Quick, Nils mm mm totalt kanske 30 pers.

Starten gick och jag ville sätta en bra fart på en gång.. vilket jag gjorde och låg i spets efter nån hundra meter med Ivan och Wangler tight mig. Jag lyckas fånga lite små båtvågor och fick några meter som utökades rätt snabbt till 30 meter in i Långholmskanalen där Jacob Holst satt på en SUP och gav mig tider bakåt.

Det kändes bekvämt och jag tänkte att jag skulle fortsätta min höga kontrollerade fart, jag kollade bak några gånger och såg att de hade släppt mig och då inte jagat längre vilket var självklart väldigt skönt.

Jag körde i mål på 29,48 och var riktigt jäkla nöjd med det. Min tidigare rekordtid var 30,40 dvs en riktig kapning och nu i ingen medvind däremot kanske lite motvind på utsidan av Reimersholme.

Stor differens bakåt..

Min snittfart blev 13,59 på en knixig bana med några 90 graders svängar (som saktar ner litegrann). Sjukt nöjd alltså!

Resultat.

Jag i min Fenn och Wangler till vänster

/Martin

Be first to comment